Поліція Київщини затримала міжрегіональну злочинну організацію, яка займалась викраденням авто
Опубліковано 21 вересня 2020 року о 14:02

Організатор і четверо виконавців затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі зловмисники ґрунтовно підозрюються у скоєнні 23 фактів незаконного заволодіння автівками на території Києва, столичної області та інших регіонів країни.

Викрили злочинну діяльність та затримали викрадачів авто оперативники Управління карного розшуку, слідчі Слідчого управління поліції Київщини за процесуальним керівництвом прокуратури області. Силову підтримку здійснювали бійці КОРДу та полку поліції особливого призначення.

Як повідомив керівник поліції столичної області Андрій Нєбитов, 37-річний раніше судимий чоловік за крадіжки, бандитизм та угони, організував групу з числа молодиків віком 28-34 років, які теж раніше мали проблеми із законом. Викрадали вони автомобілі марки «Hyundai», «Mercedes», «КІА», «Volkswagen». При цьому пропонували власникам повернути транспорт за винагороду. У разі відмови – продавали на запчастини у різні куточки країни.

Правоохоронці провели 17 масштабних обшуків за місцем проживання зловмисників та за адресами розукомплектування викрадених авто на території Києва, столичної області, Одещини та Рівненщини.

У результаті вилучено: спецтехніку та засоби для викрадення автомобілів, рації, пістолети, набої, велику кількість державних номерних знаків, посвідчень водіїв та свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, банківські картки, готівку, одяг, в якому вони вчиняли злочини.

Також вилучені транспорт та номерні агрегати, які перебувають у розшуку, та автівки, які здійснювали супровід викрадених автомобілів.

Зокрема, в ході проведення обшуку у Рівному, на станції розукомплектування автомобілів, поліцейські вилучили майже сотню фар до автомобілів різних марок, панелі приладів автомобілів та клімат-контролю різних марок, бортові комп’ютери.

Триває досудове розслідування за ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) та за ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке загрожує членам злочинної організації  – до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Наразі групі осіб повідомлено про підозру за  створення злочинної організації та викрадення 13 машин.

Поліцейські продовжують перевіряти причетність затриманих до скоєння аналогічних злочинів.

Відділ комунікації поліції в Київській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux