Захист прав та свобод дитини: Поліцейські Київщини відвідали тренінг
Опубліковано 02 червня 2023 року о 15:57

Сьогодні, 2 червня, у Головному управлінні відбувся семінар щодо охорони інтересів дітей, розслідування проступків стосовно ухилення від сплати аліментів, а також розглянули загальні питання щодо неповнолітніх та малолітніх як учасників кримінального процесу. 

До заходу долучилися заступник очільника поліції Київщини – начальник слідчого управління Віктор Луговий, начальник відділу дізнання Оксана Хворостяна, начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Київської обласної прокуратури Дмитро Житник, суддя  Бориспільського міськрайонного суду Дмитро Ткаченко, прокурори окружних прокуратур Київської області, керівники підрозділів слідства та дізнання. 

Також на тренінгу виступили викладачі кафедр кримінального права і кримінального процесу Національної академії внутрішніх справ та представник державної виконавчої служби.  

«Ми живемо у демократичній державі, яка рухається у європейському напрямку. І звичайно, основою нашого майбутнього є забезпечення прав і свобод людини, її честі і гідності, зокрема наших дітей. Війна внесла корективи у буденне життя кожного з нас, зачепивши всі сфери діяльності. Діти пережили неабиякий стрес. Тому сьогодні акцентуємо увагу на специфіці роботи саме з ними», — зазначив Віктор Луговий.     

Неповнолітні особи – це достатньо вразлива категорія, у спілкуванні з якою необхідний відповідний підхід. Крім цього, під час проведення деяких слідчих дій за участі підлітків передбачений особливий порядок.     

«Одним із пріоритетних напрямків діяльності поліції є протидія дитячій злочинності, профілактика негативних явищ у дитячому середовищі. Є ряд процесуальних прогалин саме у розслідуванні кримінальних правопорушень, де учасниками є неповнолітні, які ми повинні враховувати. Крім того, звертаю увагу на так звану методику «Зелена кімната», яка ґрунтується на міжнародних стандартах поводження з дітьми», – повідомив полковник.    

Під час семінару-тренінгу присутні вдосконалили практичні навички та обговорили розроблення єдиного алгоритму розслідування окремих кримінальних правопорушень.    

Поліція Київщини завжди покращує знання задля ефективного виконання обов’язків!

Відділ комунікації поліції Київської області  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux