Вперше в Україні поліцейські отримали унікальні кінологічні авто для перевезення службових собак від фонду Говарда Баффета
Опубліковано 15 березня 2023 року о 18:53

Чотири спецмобілі Toyota Hilux прибули сьогодні для кінологів поліції Київщини від фундації Howard G. Buffett Foundation.   

Транспортні засоби доставлені із Нідерландів. Вони призначені для перевезення одразу 4-х поліцейських собак. Автомобілі обладнані сучасною системою кондиціювання, завдяки чому можна транспортувати службових собак у будь-яку пору року та температурний режим буде завжди комфортним для чотирилапих. Також в авто наявна система водопостачання.    

«Під час візиту на Київщину Говард Баффет особливо відмітив роботу Кінологічного центру. Першою допомогою філантропа були 10 бельгійських вівчарок , які зараз працюють та мають результати. Ми дякуємо Говарду Баффету за колосальну підтримку. Автомобілі будуть слугувати безпосередньо громаді Київщини. Позашляховики є дуже потужними і важливо відмітити, що вони були спеціально перероблені в Нідерландах фахівцями всесвітньо відомого кінологічного центру. Відтепер служба з чотирилапими нашими помічниками буде надзвичайно комфортною», – зазначив очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.    

Функції та можливості транспортих засобів надають змогу оперативно реагувати на будь-які події та своєчасно забезпечувати публічну безпеку на території Київщини.    

«Деякий час я працював у поліції Сполучених Штатів і навчився розуміти, наскільки важкою є робота правоохоронців. Вкрай необхідно, щоб поліція мала всі інструменти для боротьби зі злочинністю. Поліцейські беруть участь у пошуково-рятувальних роботах, у спробах зупинити надходження та обіг наркотиків у країну, що є дійсно важливим для суспільства, зокрема зараз, під час війни», — відзначив філантроп.  

Говард Баффет розповів, що під час служби в поліції мав власного собаку, який був його найкращим партнером: «Робота із собакою складна – для виховання справжнього професіонала потрібні роки тренувань і надзвичайних зусиль. Проте, вкінці отримуєш результат: допомога в пошуково-рятувальних місіях, затримання злочинців  та виконання надскладних обов’язків. Пес – це унікальний помічник, за яким необхідно доглядати належним чином. Тому поліції Київщини потрібні відповідні транспортні засоби, які забезпечать безпеку для собак».    

Крім цього, під час заходу кінологи продемонстрували, як працюють службові собаки, а саме затримання злочинців, пошук вибухівки та наркотиків, а також слідова робота.    

«Кінологія в нашому житті, а особливо під час воєнного стану є провідною. Наші чотирилапі друзі працюють по багатьом напрямкам. І всьому цьому передує важка підготовка цих собак, і звичайно це колосальна робота самих кінологів. Кінологічний центр розташований на території Київської області, де точилися запеклі бої. Собак вчасно вивезли на безпечну територію, постраждала тільки будівля. Проте, ми відновлюємо інфраструктуру та будуємо подальші плани», – повідомив генерал .    

Нагадаємо, Говард Баффет очолює фундацію Howard G. Buffett Foundation, робота якої спрямована на вирішення питань військових конфліктів, продовольчої безпеки та забезпечення громадської безпеки. 

За декілька місяців фонд надав колосальну підтримку поліції Київщини: 10 собак Малінуа для роботи під час воєнного стану, термокомплекти та взуття від компанії «Under Armour», два новітні апарати ANDE 6C для швидкого виділення ДНК-профілю, мобільні генератори, спеціальні термоковдри, ліхтарики та світлові башти.    

Поліція Київщини щиро вдячна Говарду Баффету за допомогу та підтримку, яка є надзвичайно важливою під час воєнного стану!

Відділ комунікації поліції Київської області    


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux