Вербували дівчат в іноземні будинки розпусти: правоохоронці Київщини викрили міжнародний канал торгівлі людьми
Опубліковано 20 січня 2022 року о 10:31

Молодих жінок чекала або робота в будинках розпусти або обслуговування клієнтів на курортних віллах. Дівчатам, які мали досвід роботи в модельному бізнесі, пропонували роботу ескорту з подальшим наданням сексуальних послуг. Злочинну схему викрили саме під час спроби відправки за кордон ще двох дівчат.

Організували «бізнес» 38 та 42-річна мешканки Бориспільщини. Жінки мали широкі зв’язки за кордоном, в тому числі у розважальній сфері. Працював злочинний дует понад рік. Одна із координаторок підшуковувала жінок та займалась вербуванням, а інша відповідала за логістику, документи та фінанси. 

Трафікери розміщували об’яви  щодо високооплачуваної роботи за кордоном для жінок. Заробітну платню пропонували у розмірі 5 тисяч доларів за 2 тижні.  Жертвами зловмисниць ставали студентки, які потрапили у складне матеріальне становище. Лиходійки ж пропонували працевлаштування з подальшим наданням сексуальних послуг у місті Стамбул та швидкий заробіток. 

Зловмисники забезпечували дівчат квитком на літак та житлом в бюджетних готелях. За день дівчата обслуговували від 5 до 7 клієнтів. 

Під час обшуків правоохоронці вилучили речові докази і чорнові записи, які свідчать про те, що за кордон відправили понад 30 осіб. Вік дівчат становив від 20 до 30 років. Кожна «робітниця» віддавала працедавцям до 50% заробітку. За рекламу своїх послуг закордоном  дівчата сплачували окремо. У трафікерів вилучили чорну бухгалтерію, де на кожну із дівчат було заведено «профайл» з обліком витрачених коштів на житло, транспорт, рекламу та відсоток, який організатори вже відшкодували. 

Викрили злочинну діяльність зловмисниць оперативники управління міграційної поліції Київщини спільно зі співробітниками Бучанського районного управління поліції, прикордонниками, за процесуального керівництвом Бучанської окружної прокуратури та силової підтримки полку поліції особливого призначення Київщини.


Наразі 38-річну організаторку правоохоронці затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їй повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення підозри другій фігурантці.

За скоєне організаторкам бізнесу загрожує ув’язнення на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Відділ комунікації поліції Київської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux