«Тим, хто врятував світ»: за ініціативою поліції Київщини у зоні ЧАЕС відкрито історичну експозицію присвячену правоохоронцям-ліквідаторам
Опубліковано 14 грудня 2020 року о 18:23

Сьогодні, 14 грудня з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції  відбулось урочисте відкриття історичної експозиції. І ця дата обрана не випадково, адже саме цей день присвячений пам’яті про надлюдський героїчний вчинок та самопожертву кожного ліквідатора.

Урочисті заходи відбулись за участі керівництва Головного управління поліції Київщини, керівників структурних та територіальних підрозділів поліцї столичної області, представників ветеранської організації та Чорнобильської асоціації ветеранів, а також державного агентства з управління зоною відчуження та духовенства.

У своїй промові очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов зазначив, що аварія на Чорнобильській АЕС стала справжньою національною трагедією, наслідки якої ми відчуваємо й досі. Тоді найважчі випробування випали на працівників органів внутрішніх справ, пожежників, медиків. Першими прийшли на допомогу у боротьбі з невидимим ворогом ліквідатори-правоохоронці з Київщини.

Також полковник поліції наголосив: «Історична реконструкція, яка сьогодні відновлена за сприяння Головного управління поліції Київщини є історичною даниною та шаною всім тим правоохоронцям-ліквідаторам, які ціною власного життя та здоров’я захистили світ від радіаційного лиха». 

Варто зазначити, що історична експозиція – це реконструйований стаціонарний пост Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ, де правоохоронці цілодобово несли службу. Також на посту представлений службовий автомобіль та формений одяг правоохоронців зразка 1986 року. 

«І дуже важливо розуміти що саме ці люди, у той час героїчно та самовіддано служили українському народові і захищали світ від наслідків найбільшої в світовій історії техногенної катастрофи» - зазначив Андрій Нєбитов.

Також, присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих та поклали квіти до меморіалу.

Відтепер ця історична експозиція щодня буде нагадувати гостям міста Чорнобиль про відвагу та самопожертву правоохоронців-ліквідаторів.

Також варто зазначити, що у населених пунктах області пройшли урочисті заходи: поліцейські регіону поклали квіти до пам’ятних знаків та вшанували хвилиною мовчання загиблих героїв-ліквідаторів.

Крім цього, керівник поліції Київщини передав медичну техніку для хворих ветеранів.

Відділ комунікації поліції Київської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux