Розбій за криптовалюту: поліція Київщини затримали учасників злочинної організації
Опубліковано 23 січня 2024 року о 18:00

Організатори та учасники озброєного злочинного угруповання, застосовуючи силу, викрали наближену до сім’ї особу для того, аби отримати персональну інформацію та згодом вчинити розбійний напад. Фігуранти можуть провести за ґратами до 15 років. 


У серпні минулого року у Київській області за ретельно розробленим планом зловмисники викрали водія родини, діяльність якої була пов’язана з криптовалютою. Тоді чоловіки зупинили автомобіль і, погрожуючи зброєю та силою, намагалися дізнатися деталі життя потенційних потерпілих, схему домоволодіння, наявність систем безпеки в їхньому будинку і камер відеоспостереження. 

Правоохоронці встановили, що до організації входили мешканці різних регіонів віком від 23 до 40 років, які діяли на територіях 6 областей України. 

Керівник банди - житель столиці, ретельно планував вчинення злочину, залучив значну кількість поплічників, кожен з яких виконував свої функції. Крім цього, ватажки здійснювали інструктажі нових учасників та визначали місця переховування знарядь злочину. Жертвами зловмисників ставали забезпечені родини. 

Наразі поліцейські затримали організаторів та учасників злочинної організації. Під час обшуків правоохоронці вилучили зброю та боєприпаси, автівки, рації, засоби для глушіння сигналу та виявлення спецтехніки, десятки різних номерних знаків тощо. 

Викрили злочинну діяльність слідчі слідчого управління поліції Київщини за оперативного супроводу оперативників Департаменту управління стратегічних розслідувань Нацполіції та процесуального керівництва Київської обласної прокуратури. 

За фактами створення, керівництва злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участі у ній, розбою, незаконного позбавлення волі або викрадення людини, незаконного заволодіння транспортним засобом, вчинених у складі організованої групи, зловмисникам повідомлено про підозру (ч. 1 та 2 ст. 255; ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 187; ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 146; ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 289 ККУ). Їм загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна. 

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів та перевіряється причетність фігурантів до скоєння аналогічних злочинів.


Відділ комунікації поліції Київської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux