Рішучість і сила: Форум керівників поліції США висвітлив роботу поліцейських Київщини
Опубліковано 24 січня 2023 року о 11:32

Три тисячі керівників американської поліції дізнались про роботу правоохоронців Київщини під час окупації та ефективне забезпечення безпеки населення в умовах війни.

На початку 2023 року генеральний директор Форуму керівників поліції США Чак Векслер завітав в Україну для налагодження співпраці із Нацполіцією, обміну досвідом та сприяння правоохоронним органам під час повномасштабного вторгнення. Після повернення на Батьківщину Чак Векслер описав свою подорож до України та знайомство з поліцейськими Київщини.

Чак Векслер:

У мене було багато пам’ятних тижнів під час роботи у Форумі керівників поліції США, але минулий тиждень перевершив їх усіх. Як я вже писав раніше, я з жахом спостерігав за висвітленням російського вторгнення в Україну протягом останніх 11 місяців. У жовтні на конференції в Далласі виступали представники Національної поліції України, і я хотів дізнатися, як Форум керівників поліції США може допомогти.

В останні місяці я спілкувався з керівниками поліції Київщини, включаючи генерала Андрія Нєбитова, який очолює управління, та Ірину Прянішнікову – керівника відділу комунікації. У листопаді вони приєдналися до представників Форуму керівників поліції США для привернення уваги до подій в Україні та ролі поліції в забезпеченні порядку і безпеки. Коли ми приїхали взимку, ми побачили, що їм справді потрібні одяг та взуття, щоб офіцери перебували у теплі. За підтримки Фонду Говарда Баффета та допомоги колишнього комісара поліції Балтімору Фреда Білфельда, який зараз є головним співробітником служби безпеки в «Under Armour», ми придбали понад 1000 пар взуття та термобілизну для поліцейських Київщини. Я дуже вдячний за підтримку Фонду Говарда Баффета, а саме фінансування цього подарунку, а також «Under Armour» за допомогу в його здійсненні.

Окрім надання матеріальної підтримки, я хотів дізнатись про щоденну роботу поліцейських з перших вуст. Я прилетів з двома моїми співробітниками, Томом Вілсоном та Джеймсом МакГінті, до Варшави, потім ми їхали 15-годинним нічним потягом з Варшави до Києва. Потрапивши на Київщину, генерал Нєбитов та його співробітники розповіли нам про відсіч окупантів на Київщині та важливість роботи поліцейських. Ми приїхали рано вранці в середу, і перше, що ми помітили, - це темрява. Починаючи з жовтня, ця територія зазнала відключень електроенергії, оскільки мережа постійно атакується російськими ракетами.

Спершу ми зустрілись з генералом Ігорем Клименком – керівником Національної поліції України. Ми чули про проблеми, з якими стикається поліція по всій країні, включаючи нагальну потребу у наданні гуманітарної допомоги та розслідуванні військових злочинів під час бойових дій у східній частині країни. В Україні є приблизно 100 тисяч поліцейських, з яких понад 100 загинули та 900 поранено з моменту початку вторгнення росії.

Ми поспілкувалися з громадянами, які були в окупації протягом перших кількох тижнів березня. Росіяни йшли через цю територію на шляху до Києва, перш ніж їх наступ відбили українські військові на північній околиці міста. Займаючи цю територію, загарбники зруйнували будівлі та вбивали без розбору, тероризуючи населення. Коли українські військові повернули контроль над територією, поліція розслідувала багато вбивств цивільних осіб та допомагала громадянам відновити життя.

Щоразу під час кожної із зустрічей я помічав, що якості, необхідні для поліції в мирний час, можуть відрізнятися від якостей під час воєнного стану. Капітан поліції у Бородянці показав мені відео, на якому жителі громади спостерігають за переміщенням російських танків та солдатів. Місцеві мешканці ризикували своїм життям, знімаючи це відео та відправляючи його в поліцію, але вони були впевнені, що поліцейські зможуть передати цю інформацію військовим.

І ми побачили цінність міцних громадських зв’язків у поліцейському пункті підтримки в Ірпені. Попри те, що у громаді регулярно відключають електропостачання через обстріли окупантів, жителі відчувають себе впевнено, покладаючись на підтримку поліції. У пунктах поліцейської підтримки вони можуть перекусити, випити гарячого чаю та зігрітися. Я не можу придумати більш чіткий приклад хорошої громадської роботи.

Я надзвичайно вдячний поліції Київщини та Національній поліції України за те, що вони продемонстрували нам реалії мужнього спротиву правоохоронців та громадян окупанту, зокрема генералу Андрію Небитову, Ірині Прянішніковій та Павлу Мараєву – англомовний доброволець, який допоміг організувати поїздку. І особлива подяка Мітці Пердью, яка підтримує Україну та поліцію Київщини.

Залишаючи Київ, я відчував надію на світле майбутнє для України. Мені гірко від жорстокості, що сталася, і від війни, що досі триває в інших частинах країни. Але я вірю в перемогу України, коли бачу український народ, який демонструє опір і рішучість у боротьбі з терором. Поліція України надає підтримку та забезпечує безпеку громади, оскільки всі вони борються із спільним ворогом. 

Форум керівників поліції США і надалі планує співпрацювати з українською поліцією та підтримувати її у будь-який спосіб.

Джерело: https://bit.ly/3XT4l9v

Відділ комунікації поліції Київської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux