Позитивний результат поліцейського відпрацювання – зменшилась кількість вуличних злочинів
Опубліковано 28 грудня 2018 року о 15:33

Сьогодні на нараді підведені результати профілактичних заходів, які тривали з 09 по 26 грудня поточного року на території  Переяслав-Хмельницького, Баришівського, Яготинського, Згурівського районів та міста Березань Київської області.

Нагадаємо, що оперативно-профілактичне відпрацювання окремих районів Київської області проведено на виконання наказів Національної поліції України та Головного управління поліції Київщини з метою запобігання вчиненню правопорушень та стабілізації криміногенної ситуації.

Під час профілактичних заходів правоохоронці відпрацювали 27 населених пунктів лівобережної Київщини. Для забезпечення правопорядку під час відпрацювання щоденно залучалося півтори сотні працівників поліції, допомагали їм придані сили та бійці Національної гвардії України. У цілодобовому режимі працювали два стаціонарні та один мобільний пост.

Як позитивний результат – зменшилась кількість скоєних злочинів у громадських місцях, люди побачили на вулицях поліцію. Тож у подальшому, за вимогою керівництва Національної поліції України, кількість поліцейських патрулів на вулицях цих районів буде збільшена.

У період відпрацювання до територіальних підрозділів поліції, де тривали заходи, надійшло 1241 заява та повідомлення, за якими зареєстровано 81  кримінальне правопорушення. Про підозру працівники поліції оголосили 41 зловмиснику.  Також поліцейські встановили місцезнаходження і затримали  6 зловмисників, які розшукувались органами досудового слідства за раніше вчинені злочини.  

Питання боротьби з незаконним обігом наркотиків – одне з пріоритетних. Тож і у цьому напрямку посилилась робота поліцейських.

Так, з початку відпрацювання виявлено та задокументовано 36 наркозлочинів. З них 2 факти – це незаконне зберігання наркотичних речовин з метою збуту.  При проведенні обшуків поліцейські вилучили майже 700 гр. наркотичних засобів, психотропних речовин. 

Щодо питання боротьби з незаконним зберіганням зброї, боєприпасів, вибухових речовин. Під час поліцейських заходів задокументовано 5 злочинів у цій сфері.  З незаконного обігу поліцейські вилучили 9 одиниць вогнепальної зброї,113 набоїв та гранату. 

Також перевірені всі власники мисливської зброї. За порушення правил її зберігання до адміністративної відповідальності притягнуто 66 власників та вилучено 77 одиниць зброї.

Загалом поліцейські склали 2053 адміністративні протоколи, серед них за порушення Правил дорожнього руху 472, за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння – 53, за розпивання спиртних напоїв у громадських місцях – 390.

Відділ комунікації поліції в Київській області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux