Поліція Київщини затримала чоловіка за тяжке побиття молодої жінки
Опубліковано 29 вересня 2020 року о 17:30

Про це сьогодні, 29 вересня, повідомив керівник поліції столичної області Андрій Нєбитов журналістам під час брифінгу. Підозрюваним виявився 45-річний киянин.

На початку брифінгу начальник ГУНП у Київській області розповів про обставини події. 22 вересня житель столиці приїхав до дачного  будинку у селі Нижня Дубечня разом із молодою жінкою. Там у них сталася сварка, під час якої зловмисник  сильно побив  знайому. Потім він завіз її у лікарню і втік. Медики діагностували у потерпілої численні переломи кісток черепу, щелепи, трьох ребер та руки, синці та забійні рани всього тіла. За життя 32-річної переселенки з Донеччини кілька діб боролися лікарі.

Однак жіночі крики почув сусід. Незважаючи на пізній час, він почав бити на сполох. Не повіривши чоловіку, який запевняв його, що у них усе гаразд, повідомив про подію у поліцію.

Працівникам Вишгородського відділу поліції вдалося задокументувати злочин, вилучити речові докази та затримати зловмисника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.  За даним фактом слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України. Затриманому повідомлено про підозру за нанесення тяжких тілесних ушкодження. Суд обрав затриманому запобіжний захід – тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави.

Як зазначив керівник поліції Київщини під час брифінгу, поліцейські встановили, що зловмисник, починаючи з 2012 року, зустрічався з жінками і жорстоко поводився з ними. Є свідчення потерпілих, із якими чоловік мав стосунки, які дають покази щодо його насильницької поведінки відносно них.

Зокрема встановлено, що підозрюваний у соцмережах познайомився з жінкою, 1966 року народження. Коли стосунки у них, так би мовити почали згасати, він приїхав до неї на роботу, забрав і вивіз її у безлюдне місце,  де почав жорстоко бити. Втрутилися у ситуацію люди. котрі проїжджали неподалік. За цим було відкрите кримінальне  за ст. 125 Кримінального кодексу України – і матеріали направлені до суду. 

Агресивну поведінку фігуранта підтвердила і жінка, 1984 року народження.

За словами Андрія Нєбитова, чоловік одночасно зустрічався з кількома жінками, які за різних обставин перебували в уразливому стані через соціально-побутові проблеми або через стан здоров’я.   Він вимагав у них надуманий борг, бив, погрожував фізичною розправою жінкам та їхнім родичам, погрожував знищити їхнє майно. До правоохоронних органів у свій час вони не зверталися, оскільки боялися за себе, за здоров’я своїх близьких.

Також правоохоронці перевіряють два факти самогубства жінок, які мали зі зловмисником стосунки. У 2012 році 32-річна жінка покінчила життя самогубством -  викинулася з вікна. У 2016 році – подібна трагедія сталася ще з однією жінкою, з якою зустрічався затриманий.   

Наприкінці брифінгу полковник поліції подякував жителю села Нижня Дубечня  за його небайдужість і вручив йому лист-подяку та пам’ятний подарунок. Також він наголосив, що, саме завдячуючи цій людині, вдалося врятувати життя потерпілої і затримати зловмисника. 

І на завершення заходу Андрій Нєбитов наголосив щодо позиції поліції – виховувати у суспільстві нульову толерантність до насильства. Ніколи, ні за яких обставин не замовчувати факти насильства, одразу повідомляти про них поліції. 

Якщо Ви впізнали цього зловмисника і стали його жертвою, потерпали від його побоїв та знущань, звертайтеся до поліції на спецлінію 102, навіть на умовах анонімності!

Відділ комунікації поліції Київської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux