Поліція Київщини попереджає: зберігання, розповсюдження та виготовлення наркотиків тягне за собою кримінальну відповідальність
Опубліковано 24 червня 2021 року о 16:23

Правоохоронці Київщини постійно вживають заходів з метою виявлення та припинення фактів незаконного обігу наркотиків. 


 
Так, у місті Васильків, під час добового чергування  наряд реагування патрульної поліції виявив чоловіка, який підозріло себе поводив. Під час  поверхневого огляду правоохоронці виявили у 41-річного мешканця Боярки  згорток з речовиною білого кольору, ззовні схожою на амфетамін та два медичні шприци. Крім того, поліцейські виявили в 44-річного місцевого мешканця пакетик з речовиною, схожою на метадон. також дільничний офіцер поліції виявив у 47-річного чоловіка згорток з коноплею. 

Наркотики вилучено та направлено на експертне дослідження.

За всіма фактами відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України (Зберігання наркотичних засобів без мети збуту). Досудове розслідування  триває.

Крім того в рамках загальнодержавної операції під умовною назвою «Мак» поліцейські проводять відпрацювання по виявленню і знищенню незаконних посівів нарковмісних рослин маку та конопель. Оперативно-профілактичні заходи триватимуть до 24 вересня.

Поліція застерігає, за незаконний посів або вирощування нарковмісних рослин передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Згідно ст. 106-2 КУпАП,  незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до десяти рослин – тягнуть за собою накладення штрафу від 306 до 1700 гривень з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.

Відповідно до ст. 310 Кримінального кодексу України, за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від 10 до 50 рослин - штраф від 1700 до 8500 гривень або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років. 

Окрім того, незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель особою, яка була засуджена за наркозлочини, або вчинені за попередньою змовою групою осіб з метою збуту, а також незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин – караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років (ч. 2 ст. 310 КК України). 

Шановні мешканці Київщини! У разі виявлення незаконних посівів рослин снотворного маку чи конопель, а також інших випадків вживання чи збуту нарковмісних речовин, просимо вас повідомляти за телефоном «102». 

Тільки спільними зусиллями ми зможемо подолати «наркотичне зло». Анонімність гарантуємо!

Відділ комунікації поліції Київської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux