Перетвори свою лють на зброю: на Київщині перевірили підготовку новоствореного воєнізованого підрозділу
Опубліковано 08 березня 2023 року о 17:50

Сьогодні, 8 березня, очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов та т.в.о. голови Київської ОВА Дмитро Назаренко проінспектували, як проходить навчання бійців штурмової бригади «Лють».   

Спеціальні навчання проводяться лише досвідченими інструкторами, які вже мають бойовий досвід. Під час підготовки найбільший акцент робиться на набуття або ж вдосконалення навичок із вогневої, медичної та тактичної підготовки. Майбутні захисники вже продемонстрували високоякісні вміння.    

«У Київській області працює 8 ЦНАПів, де присутні представники прикордонної служби, Національної гвардії, Національної поліції. Ми бачимо, що динаміка бажаючих вступити до лав бригад «Гвардії наступу» зростає, тому сьогодні вирішили подивитися теоретичну підготовку, практичні навчання. Безпосередньо бачимо дуже високу підготовку фахівців. Маємо надію, що в найближчі тижні ми повністю сформуємо ці бригади та отримаємо злагоджену і бойову команду. При спілкуванні  з бажаючими вступити до лав бригад ми отримуємо позитивні відгуки, тому що сформована злагоджена робота та чіткий супровід у поданні документів», – зазначив Дмитро Назаренко.    

Наразі обрані вольові та вмотивовані чоловіки та жінки, які готові захищати Україну та звільняти Батьківщину від ворожої навали.    

«Насамперед хотів сказати, що зараз ми бачимо тренування частини людей в бригаду «Лють», яка формується Національною поліцією України. Тут знаходяться виключно цивільні, які отримують первинні знання. Тиждень тому вони отримали теоретичні знання, а зараз відбувається процес тактичної, вогневої, домединої підготовки, що є теж важливою складовою під час ведення активних бойових дій. Окрім цього, далі у них буде більш професійна підготовка – відпрацювання спеціальних тактичних завдань вже в іншому місці і з іншими фахівцями», – повідомив керівник поліції Київської області Андрій Нєбитов. 

Під час напружених тренувань вдалося поспілкуватися і з гвардійцями. 

«Я вирішила піти в «Лють», тому що я хочу, щоб мої рідні та друзі жили у вільній країні – державі, де немає ворогів. Також найголовніше — я хочу допомагати, рятувати життя та жити під мирним небом», — зауважила доброволиця.   

Нагадаємо, «Гвардія наступу» - це професійні штурмові бригади МВС. Усі, хто прагне якомога швидше викинути російських загарбників з української землі та звільнити всіх наших людей, можуть стати частиною нових підрозділів. 

«На Київщині більше 300 осіб із цивільного населення заповнили анкети. Понад 120 поліцейських Київської області вже долучились до бригади «Лють» і ще понад 60 осіб проходять різні етапи відбору. Я впевнений, що у встановлений термін ми обов’язково підготуємо необхідних фахівців. Також хочу додати, що серед тих, хто тренується зараз, є 7 дівчат», — наголосив генерал.

Відділ комунікації поліції Київської області   


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux