Окупація, звільнення та відновлення: Керівник Бучанського управління поліції Київщини розповів про повномасштабне вторгнення
Опубліковано 06 липня 2023 року о 10:18

Триває відновлення знищених та пошкоджених російськими військами об’єктів поліцейської інфраструктури. Як повідомив в інтерв’ю начальник Бучанського управління поліції Андрій Ткач, незабаром почнуться роботи зі зведення фундаменту відділення, яке будують на кошти The Howard G. Buffett Foundation.  

“6 місяців потрібно для того, щоб його побудувати. Спершу не віриться… Але ми також не вірили, що зможемо відбудувати відділ в Ірпені. Там лишились тільки стіни цілими, дах повністю був знищений, вікон цілих не було, меблі всі були знищені, електрика також. Все робилось заново. Тут потрібно і стіни зводити, але й приміщення не п’ятиповерхове, а двоповерхове. Головне – бажання”, – переконаний полковник.  

Нагадаємо, з 8 будівель структурних підрозділів Бучанського РУП  – 3 постраждало внаслідок військової агресії російської федерації на території Київщини. Відновлену будівлю відділу в Ірпені відкрили на початку квітня 2023 року. На черзі – відділення Бородянки та Макарова. Там обидві будівлі були визнані аварійними та знесені. Тому громади отримають нові поліцейські відділки.  

Також поліція Київщини надала виданню “Інформатор БІГ” унікальні кадри часів окупації та деокупації, які були зняті працівниками Бучанського управління поліції: документування правоохоронцями злочинів російської федерації та надання гуманітарної допомоги населенню, відео об’їзду всього району в перший день після відступу ворожих військ.  

Андрій Ткач поділився з журналістами першими враженнями від побаченого: “Було відчуття гордості за свою країну, за те, що наші військові змогли відбити цю навалу, врятувати Київщину. Ми бачили велику кількість зруйнованої російської техніки, загиблих ворожих бійців. І для себе ми розуміли, що цю війну ми не програємо”. 

Очільник поліції Бучанщини розповів, які ще тривають слідчі дії щодо розшуку зниклих безвісти та встановлення осіб загиблих цивільних українців.  

“Загалом ми знайшли 1363 тіла. З них 622 загинули від мінно-вибухових травм, 274 - були вбиті, 273 людини померли природньою смертю, що здебільшого було пов’язано з психологічнмим навантаженням. Крім цього, ми не змогли встановити причини смерті 174 людей — через гнилісні зміни на тілах. Також досі лишається зниклою безвісти 441 особа. По них проводимо проводимо розшукові заходи, відбираємо ДНК експертизи з метою ідентифікації всіх тіл та встановлення подальшої долі всіх ”, – зазначив Андрій Ткач.  


Відділ комунікації поліції Київської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux