Очільник поліції столичної області Дмитро Ценов звітував перед журналістами про дотримання виборчого законодавства на Київщині
Опубліковано 09 лютого 2019 року о 12:35

Генерал поліції третього рангу під час виступу зазначив, що під час передвиборчої кампанії станом на сьогоднішній день на території столичної області зареєстровано 67 правопорушень, що стосуються виборчого законодавства.

Більшість  з них стосуються передвиборчої агітації, виготовленої з порушенням Закону України "Про вибори Президента України". За матеріалами перевірки відносно особи правопорушника складені адміністративні протоколи за ч. 2 ст. 212-13 Кодексу України про адміністративне правопорушення. Які у подальшому скеровані до суду для прийняття законного рішення.

Також за фактом зриву зустрічі з виборцями Білої Церкви одного з кандидатів в Президенти слідчі Білоцерківського відділу поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).  Працівники поліції на місці події затримали двох осіб за статтею 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Ще відносно п'ятьох порушників складено адміністративні протоколи за статтею 173 (дрібне хуліганство) КУпАП.

За словами Дмитра Миколайовича, повідомлення до поліції надходять як від представників громадських організацій, так і від небайдужих громадян. Однак, працівники поліції також виявляють порушення виборчого права.

Так, тільки за добу на трасі Київ-Одеса поліцейські виявили 25 білбордів, що не містять відомостей про установу, що здійснювала друк агітаційної продукції, їх тираж та інформацію про осіб відповідальних за випуск.

На кожне повідомлення поліція оперативно реагує і одразу виїздить на місце події. Поліцейські документують порушення, проводять ретельну перевірку, встановлюють особу порушника, після чого надають правову кваліфікацію.

Наприкінці свого виступу Дмитро Ценов наголосив, що поліція не допустить провокацій під час проведення виборчої кампанії. І порушення реалізації виборчого права, як з боку кандидатів у президенти, так і громадян. Усі правопорушники будуть притягнуті до відповідальності, відповідно до чинного законодавства.

Відділ комунікації поліції в Київській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux