Поліція Київщини затримала групу осіб, які займались виготовленням та «оптовим» збутом амфетаміну
Опубліковано 23 квітня 2020 року о 16:07

У місті Вишгород працівники поліції за оперативною інформацією затримали 22-річну дівчину, яка при собі мала велику кількість наркотиків. Тоді, під час поверхневого огляду, поліцейські виявили у неї 200 гр. амфетаміну. 

Вже за кілька годин працівники Вишгородського відділу поліції встановили місце виготовлення наркотичної речовини та осіб, причетних до цього.  

Встановлено, що 39-річний киянин з метою заробітку здав в оренду свою квартиру іншому 30-річному місцевому жителю, який облаштував у помешканні нарколабораторію. 

Під час проведення невідкладного обшуку у столичній квартирі працівники поліції виявили та вилучили велику кількість посуду, обладнання, сировини для виготовлення наркотиків. Наповнені білою речовиною пластикові відра, де поетапно виготовлялась наркотична речовина, десятки колб різного об’єму, різні скляні ємкості, прекурсори, ваги електронні, поліетиленові пакети з кристалічною речовиною білого кольору, лійки, медичні шприци. 

Також поліцейські за місцем проживання наркоділка вилучили 150 гр. амфетаміну, предмет, схожий на зброю, набої та автомобіль, на якому він пересувався.

Виготовлену свою «продукцію» киянин збував через мережу Інтернет, партіями по 200 гр. На визначені місці наркотики майже упродовж 6 місяців приносила молода дівчина. Саме під час останньої доставки її затримали поліцейські. 

Наразі двох фігурантів, дівчину  та 30-річного чоловіка, який займався виготовленням наркотиків затримано у порядку ст. 208 КПК України, вони  знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. 

Поліцейські встановлюють коло осіб, клієнтів, які купували амфетамін.  

Правоохоронці звернуться з клопотанням до суду про накладення арешту на вилучені речові докази. 

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 309 Кримінального кодексу України. Після проведення відповідних слідчих дій та експертиз будуть відкриті кримінальні провадження за фактом незаконного збуту наркотиків та їхнього виготовлення, за ст.ст. 307 та 321 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

 

Відділ комунікації поліції Київської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux