На Київщині розпочинається втілення концепту «Поліцейський – учасник освітнього процесу»
Опубліковано 18 березня 2021 року о 16:09

Сьогодні у Головному управлінні поліції Київщини відбулася робоча зустріч очільника поліції столичної області Андрія Нєбитова з працівниками ювенальної превенції. Також у нараді взяла участь директор Департаменту освіти і науки КОДА Жанна Осипенко та консультант начальника Головного управління поліції Людмила Першин.

Учасники обговорили особливості реформування ювенальної превенції Київської області, зокрема впровадження концепту «Поліцейський – учасник освітнього процесу». Основною його метою є безпосередня участь поліцейського у шкільному житті, яка сприятиме формуванню безпечного дитячого середовища, а також профілактиці негативних тенденцій серед дітей, таких, як агресія, булінг,  залежності тощо. 

Під час зустрічі Андрій Нєбитов зауважив, що цей концепт є надважливим, оскільки в реаліях сьогодення діти потребують захисту, і саме шкільні поліцейські зможуть їм його надати.

В свою чергу Жанна Осипенко підкреслила, що тільки тісна взаємодія освітян та правоохоронних органів попередить виникнення негативних явищ у середовищі школярів.

Саме  перебування поліцейського у шкільному середовищі сприятиме адекватному сприйняттю дітьми правоохоронців. «Ми маємо відійти від формату «злого поліцейського» та усвідомити, що поліцейський – це друг, якому діти будуть довіряти і на підтримку якого завжди зможуть розраховувати» .

Підсумовуючи, Людмила Першин поділилася особистим досвідом комунікації з педагогами, навела сумну статистику впливу Інтернету на дітей та звернулась із закликом спілкуватись з дітьми на гострі теми та пояснювати їм можливі наслідки їхніх вчинків. 

Наприкінці зустрічі відбулася жива дискусія з працівниками ювенальної превенції щодо перших кроків реалізації концепту. Під час обговорення присутні окреслили основні проблемні питання, які наявні у працівників ювенальної превенції та визначили способи їх вирішення. Спільно з керівництвом територіальних громад та освітянами керівництво поліції Київщини створить сприятливі умови для належної роботи ювенальних поліцейських та надасть необхідну матеріально-технічну базу.

Відділ комунікації поліції Київської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux