На Київщині розпочала роботу Незалежна комісія ООН з розслідування злочинів, вчинених російською федерацією в Україні
Опубліковано 10 червня 2022 року о 21:41

10 червня в Ірпені очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов, головний слідчий області Віктор Луговий, керівництво КОВА та Ірпінської територіальної громади провели робочу зустріч з іноземною делегацією.

Під час заходу обговорили питання щодо масштабів та характеру воєнних злочинів окупантів,  кількості загиблих та постраждалих на  Київщині від збройної агресії російської федерації, а також особливостей міжнародної співпраці та подальшу взаємодію правоохоронних органів з іноземними експертами.

«Увага світової спільноти до жорстокого геноциду українського народу - ще один важливий крок для притягнення окупантів до відповідальності. Маю надію, що міжнародні колеги зможуть дати оцінку ганебним злочинним діям агресора під час вторгнення в Україну та посприяти у якнайшвидшому покаранні винних» - відзначив очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Комісію ООН представив Ерік Месе з Норвегії, Ясминка Джумхур з Боснії та Герцеговини і Пабло де Грейффа з Колумбії, а також іноземні слідчі та координатори даної місії в Україні.  

Робота комісії нині  спрямована на дослідження механізмів фіксації злочинів російської федерації, встановлення фактів порушень окупантами прав людини, міжнародного гуманітарного права, пов’язаних з російською агресією.

Делегації продемонстрували розбитий окупантами Ірпінський відділ поліції, а також  приміщення поліцейського тиру, де під час активних бойових дій правоохоронці допомагали громадянам сховатись від обстрілів ворожої артилерії.

Комісія ООН також відвідала  Романівський міст, де поліцейські Київщини разом з органами місцевого самоврядування навіть під ворожими обстрілами допомагали громадянам евакуюватись з міста. Іноземна делегація відвідала і так звану "братську могилу" на території Храму Святого Апостола Андрія Первозванного – масове захоронення вбитих окупантами мирних жителів. На завершення візиту міжнародні колеги оглянули  житловий комплекс в місті Буча, де на власні очі побачили  зруйновану агресорами цивільну інфраструктуру.

 

Відділ комунікації поліції Київської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux