Комфорт для чотирилапих: Поліція Київщини отримала спецавтівки для кінологів від фонду Говарда Баффета
Опубліковано 24 червня 2023 року о 11:59

До поліції Київщини прибули ще 4 новітні автомобілі для перевезення службових собак від фундації Howard G. Buffett Foundation. Комфортні позашляховики Toyota Hilux слугуватимуть спецпризначенцям КОРД, полку поліції особливого призначення та кінологічній службі.  

Правоохоронці Київщини несуть службу не тільки в столичній області, але і на деокупованих територія України та фронтовій зоні. Поліцейські собаки залучаються до пошуково-рятувальних операцій, перевірки замінованих об’єктів, сприяння у розкритті злочинів.  

Спецавтівка одночасно може перевозити 4 собаки та 5 кінологів, машина обладнана спеціальним баком для подачі води та системою кондиціонування. 

«За час воєнного стану до щоденної роботи кінологів з пошуку зниклих осіб, перевірки будівель на предмет вибухівки додались ще й відпрацювання звільнених від окупантів територій. Окрім роботи на Київщині, наші кінологи та їх службові собаки вже активно залучались і до роботи на  деокупованій Херсонщині, тому матеріально-технічна база є надважливою для ефективної роботи цього підрозділу», — зазначив Андрій Нєбитов. 

У березні Кінологічна служба вже отримала 4 такі автомобілі та за цей час змогла їх достатньо протестувати. За словами начальника Кінологічного центру поліції Київщини Максима Піщанського завдяки цим авто вдалося скоротити час прибуття на виклики та зробити умови перевезення собак значно комфортнішими в різну пору року. 

Кінологи та спецпризначенці продемонстрували вміння своїх службових собак. Пес Ібро знаходив заховану  вибухівку в одній із сумок, службова собака полку поліції особливого призначення Арес затримував умовного злочинця, який тікав із викраденим рюкзаком, а пес Джанго — хулігана, що стріляв з автомата.  

Поліція Київщини щиро вдячна філантропу за всебічну допомогу та сприяння у несенні служби на Київщині. Говард Баффет систематично підтримує правоохоронців: 21 бельгійська вівчарка для забезпечення порядку, термокомплекти та взуття від компанії «Under Armour», два новітні апарати ANDE 6C для швидкого виділення ДНК-профілю, мобільні генератори, спеціальні термоковдри, ліхтарики, світлові башти, камери для роботи пресслужби, автівки для перевезення собак, багатофункціональний спецтранспорт для перевезення особового складу, автомобілі, які допоможуть ефективно виконувати завдання.

Відділ комунікації поліції Київської області  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux