«Якщо ти будеш відкритою людиною для населення, то громадяни будуть відкритими до тебе», - поліцейський офіцер Вишневої громади Тамара Тютюнник
Опубліковано 28 травня 2024 року о 16:00

Капітан поліції однією з перших долучилась до служби поліцейських офіцерів громади на Київщині. Колеги між собою називають її «мама Вишневого», адже до неї цілодобово звертаються за допомогою, як дорослі, так і діти.

Тамара Тютюнник працює в громаді вже три роки, а її поліцейська станція знаходиться за адресою: м. Вишневе, вулиця Європейська, 8. Вона добре знає, що  довіра населення до офіцера приходить з часом:

«Люди спостерігають за тим, як ти працюєш, як спілкуєшся, і лише після цього, формують свою думку про тебе, як про фахівця та особистість. Якщо ти відкритий до людей, то й громадяни поводять себе відповідно».

Служба поліцейського громади особливо помітна в тяжкі для місцевого населення моменти. Від початку повномасштабного вторгнення Київщина час від часу потерпає від російських ракет. Внаслідок обстрілів зазнають руйнувань житлові будинки, страждають люди. 

«Цієї зими уламки російської ракети впали на подвір’я цілого мікрорайону нашого міста, було пошкоджено багато багатоквартирних будинків. Разом з іншими своїми колегами ми забезпечували правопорядок та допомогли рятувальникам на місці лиха. Та найголовніше було підтримати місцевих мешканців. У мене краялося серце від побаченого, всі були дуже налякані, діти кричали. Я їх просто обіймала, гуртувала до себе, казала, що все буде добре і вони мені вірили», - пригадує капітан поліції.

Жінка не лишає без уваги й тих, хто переїхав на Київщину вимушено. В минулому році до поліцейської звернулась по допомогу родина з двома дітками 4 та 10 років, яка пережила жахіття окупації Маріуполя. Хлопчик та дівчинка через стрес закрились у собі й перестали говорити:

«Я відразу ж повідомила про ситуацію всі служби. З братиком і сестричкою почали працювали психологи й згодом це дало в позитивний результат. Я не змогла стримати сліз, коли почула від малих «дякую!». Від цих дітей я отримала дуже дорогий для мене подарунок – малюнок, який вони створили своїми руками. Я його бережу до нашої наступної зустрічі. Наразі родина проживає за кордоном, але ми домовились з ними, що обов’язково зустрінемось, як тільки закінчиться ця клята війна».

Тамара Тютюнник переконана, що поліцейський офіцер громади має стати для мешканців другом. А такі якості як відкритість, компетентність та бажання допомагати – це запорука успішної служби кожного правоохоронця.


Відділ комунікації поліції Київської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux