Community Policing: ефективні партнерські відносини між поліцейськими, громадою та місцевою владою на Київщині
Опубліковано 29 березня 2018 року о 13:27

Охорона публічного порядку та профілактика злочинів у столичній області залишається пріоритетною для поліцейських. Заради спільного безпечного простору ми продовжуємо взаємодію з населенням, місцевою владою та представниками приватних охоронних структур. Налагоджуємо партнерські відносини, де кожен усвідомлює відповідальність за власну безпеку, а ми, поліцейські, у своїй діяльності відштовхуємося від конкретних потреб громадян.

Місцеві громади виявляють гарячі точки, де мають місце злочини або антисоціальна поведінка і ми разом впроваджуємо стратегію для зниження рівня злочинності. Спільно та координовано патрулюємо вулиці, проводимо низку превентивних заходів, а також затримуємо правопорушників.

Одним із прикладів такої дієвої співпраці поліції та громади є с. Віта Поштова Києво-Святошинського району. Окрім місцевого населення там розташовано 22 садових товариства з приватними дачними домоволодіннями, які потребують додаткового убезпечення від злочинних посягань. Вагомо, що там розташовано 60 сучасних камер відеоспостереження, завдячуючи яким «на гарячому» розкрито низку злочинів. Також у с. Віта Поштова функціонує активна громада «Сусідська Варта» та охоронна організація «Віта Захист», представники якої - місцеві жителі, які щоденно у вечірній та нічний час забезпечують правопорядок на вулицях. У разі виявлення правопорушників – одразу ж повідомляють поліції.

Так, днями в с. Віта Поштова вчергове зустрілися заступник начальника поліції Київщини Роман Козьяков, керівництво Києво-Святошинського відділу поліції, представники Консультативної місії Європейського Союзу, сільський голова та громадськість. Разом сформували напрямки подальших взаємних дій, аби у злочинців відпало бажання приїздити на територію району і скоювати злочини. Для посилення співпраці та оперативнішого реагування на правопорушення до громадських патрулів будуть долучені бійці поліцейського полку «Миротворець», які озброєні табельною вогнепальною зброєю.

Шановні активісти та жителі Київщини! У разі виявлення типових проблем із забезпечення охорони публічного порядку у вашому районі та налагодження співпраці, надавайте свої пропозиції до поліції Київської області і ми зініціюємо зустріч з вами для розробки спільного плану дій!

Відділ комунікації поліції Київської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux