Портал в режимі тестування та наповнення
Безпека та захист громадян: результати роботи поліції Київщини за 2023 рік
Опубліковано 19 січня 2024 року о 12:32

18 січня у Головному управлінні відбулася нарада керівництва поліції Київщини за участі начальників районних управлінь, керівників структурних підрозділів та командирів полку поліції особливого призначення, батальйону «Миротворець» і управління «КОРД». 

Колегія розпочалась з вшанування пам’яті правоохоронців, які загинули, захищаючи громадян, під час повномасштабного вторгнення російської федерації, а також всіх загиблих внаслідок авіакатастрофи у Броварах. 

У 2023 році ми продовжили протистояти ворогу, який намагається знищити українську націю. Масовані ракетні обстріли території Київської області, руйнування та пошкодження інфраструктури, втрати – так окупант цинічно атакує Україну.  Поліцейські Київщини задокументували всі воєнні злочини для того, аби кожен агресор не уникнув покарання. Крім того, одним з пріоритетних напрямків залишається боротьба зі злочинністю та допомога жителям громад.   

Упродовж 12 місяців минулого року диспетчерською службою опрацьовано 434 тисячі звернень. Навантаження на одного оператора у порівнянні з іншими регіонами є одним із найбільших в Україні – 17 повідомлень за годину або 480 повідомлень на добу. 

«Основна задача поліцейських – це оперативність реагування на повідомлення громадян про вчинені правопорушення та події, які надходять на спецлінію «102». Своєчасний виїзд нарядів поліції, якісне відпрацювання викликів, фіксування злочинів забезпечує формування позитивного іміджу перед громадянами та підвищує рівень їх довіри», - зазначив очільник поліції Київщини Анатолій Щадило. 

Пліч-о-пліч продовжують працювати підрозділи слідства та карного розшуку, які демонструють високі показники взаємодії. У звітному періоді до суду направлено матеріали у 6 127 кримінальних провадженнях, з яких злочинів – 3 698, проступків – 2 429. 

«Попри складність роботи в умовах воєнного стану, на території регіону рівень криміногенного стану не підвищується. Також правоохоронці й надалі вилучають зброю, яка перебуває в незаконному обігу: 334 одиниці вогнепальної зброї, 958 гранат, понад 145 кг вибухових речовин», – зауважив керівник. 

У 2023 році розкрито 2256 наркозлочинів. Ключовим напрямком залишається документування збуту наркотичних засобів та психотропних речовин. Крім того, на території області виявлено та припинено діяльність 13 нарколабораторій і 17 наркопритонів. 

«Оперативники поліції Київщини викрили 15 організованих груп і злочинних організацій, до них входило 91 особа, які скоїли понад 215 кримінальних правопорушень. Це вагомий внесок у розбудову безпечного середовища для громадян», – додав генерал. 

На жаль, відбулося зростання фактів вчинених шахрайств, у тому числі з використанням новітніх технологій. Вжитими заходами розкрито понад тисячу правопорушень цієї категорії. Також поліція Київщини вже активно впровадила проєкт «Поліцейський офіцер громади» – 124 правоохоронці несуть службу в 61 громаді із 69 по області. Превентивний блок забезпечив публічну безпеку і порядок під час проведення понад 6800 масових заходів. 

Наприкінці промови Анатолій Щадило проаналізував діяльність кожного районного управління та окреслив основні напрями роботи поліції столичного регіону на 2024 рік. Загалом же, за основними показниками у всіх напрямках службової діяльності кращим підрозділом серед районів стало Обухівське управління поліції. 

Поліція Київщини продовжує служити та захищати!


Відділ комунікації поліції Київської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux