Атака ворога, відновлення інфраструктури, безпека на Київщині: Андрій Нєбитов про роботу поліцейських під час ворожих обстрілів та пошкодження комунікації
Опубліковано 01 листопада 2022 року о 17:09

Попри напруженість ситуації 31 жовтня, сили ППО ефективно спрацювали задля збереження критичної інфраструктури і запобігання ударам по нашій столиці.  

Збито 10 ракет на території Київської області, наслідки вибухів зафіксовані, що є підтвердженням чергового терору окупантів проти цивільного населення.  

Про наслідки атаки ворога ракетами Х-101 та безпекові заходи в області розповів начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.  

«Завдяки професійності спеціальних служб відновлено  електро- та водопостачання, але ситуація залишається складною. Відповідно до інформації голови КОВА Олексія Кулеби, 20 тисяч домоволодінь залишається без світла. Але я впевнений, що дуже швидко зможемо усунути завдані пошкодження», - вказав очільник поліції Київщини.  

Результати ефективної діяльності, у тому числі протидії дронам-камікадзе дає і робота громад на Київщині. Начальник поліції зазначив, що комунікація між населенням та поліцією наразі дуже важлива. Від 20 до 40 повідомлень громадян про переміщення ворожих об`єктів поліція отримує в разі реальної загрози.  

«Саме тому закликаю кожного громадянина, навіть якщо ви тільки чуєте, а не бачите, обов’язково телефонуйте на спецлінію «102».  Декілька секунд потрібно, щоб ви зателефонували до поліції, а оператор вже знає, яким чином діяти далі. Допомога місцевих жителів дуже важлива для своєчасного повідомлення сил ППО про повітряні загрози», - зазначив Андрій Нєбитов.   

У зв’язку із пошкодженням критичної інфраструктури збільшено поліцейську присутність в населених пунктах Київської області.   

«350 нарядів заступає на службу щоденно. Це і слідчо-оперативні групи, групи реагування патрульної поліції, групи швидкого реагування, управління поліції охорони. Задля безпеки громадян у темну пору доби ми будемо виводити на вулицю ще додатково 150 нарядів. Це дозволить людям безпечно пересуватися до своїх домівок, щоб відносно них не було скоєно адміністративних та кримінальних правопорушень»,- повідомив керівник поліції Київської області.  

За результатами створення додаткових нарядів поліцейським вдається профілактувати і попереджати тяжкі та особливо тяжкі злочини на територіях обслуговування.

Відділ комунікації поліції Київської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux