АНДРІЙ НЄБИТОВ: Зараз як ніколи важлива консолідація усіх гілок влади, правоохоронних структур, військових, місцевих органів самоврядування та громадян!
Опубліковано 23 лютого 2022 року о 13:51

Згідно наказу Голови Нацполіції на Київщині посилено режим несення служби працівниками поліції. Нині створено додаткові наряди, організовано блокпости, посилено роботу правоохоронців у зоні відчуження. Поліція працює у цілодобовому режимі. 

«Зараз як ніколи важлива консолідація усіх гілок влади, правоохоронних структур, військових, місцевих органів самоврядування та громадян. Ключову роль у забезпеченні безпеки області відіграє підтримка громади, співпраця і ефективна взаємодія населення із поліцією», - зазначив очільник поліції Київщини. 

За добу на контрольно-пропускних пунктах Київщини поліція виявила чотири правопорушення, одне із яких є неприпустимим за нинішніх обставин. 

Так, 22 лютого, під час несення служби на одному із блокпостів Київщини правоохоронці зупинили транспортний засіб «Daewoo Matiz» для перевірки. Законні вимоги поліцейських водій не виконав, натиснув на газ, вчинив наїзд на працівника поліції . Правоохоронець був вимушений здійснити попереджувальний постріл вгору з автомата. В подальшому водія, який виявився місцевим жителем, затримали. Він керував у стані наркотичного сп’яніння.  

За даним фактом відкрито кримінальне провадження щодо опору представникові правоохоронного органу за ст. 342 Кримінального кодексу України.

Цього ж дня на іншому контрольно-пропускному пункті під час перевірки маршрутного таксі поліцейські виявили особу, яка перебувала у розшуку за вчинення крадіжок у столиці. Пізніше встановили також браконьєра, який здійснював незаконний вилов риби та у своєму авто «ВАЗ – 2109» перевозив наркотичні засоби. 

Крім того, поліцейські зупинили автомобіль «Renault Duster», 48-річний водій якого керував транспортним засобом напідпитку. Відносно керманича складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Загалом упродовж доби поліцейські перевірили 437 транспортних засобів та 777 осіб.

«Звертаюсь до усіх!  Найголовніше зараз  -  це ефективна взаємодія і співпраця правоохоронців та  громади.  Закликаю мешканців Київщини підтримати поліцейських, військових, урядовців, щоб була змога ефективно приймати управлінські рішення, які допоможуть захистити нашу державу, наші кордони і наших громадян! Час відкласти будь-які чвари та зробити  так, аби попри посилений цілодобовий варіант несення служби, правоохоронцям працювалось комфортно, щоб вони відчували підтримку громадян. Ми ж зробимо все, щоб наша Батьківщина, наша Київська область була у безпеці», - заявив Андрій Нєбитов.

Відділ комунікації поліції Київської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux