Андрій Нєбитов: Корупція – це проблема не лише органів державної влади, а й суспільства в цілому.
Опубліковано 09 грудня 2021 року о 14:43

Керівник поліції Київщини взяв участь у VІ Міжнародній науково-практичній конференції «Реалізація державної антикорупційної політики в міжнародному вимірі».

Сьогодні, 9 грудня під час онлайн-конференції, яка відбулася у Національній академії внутрішніх справ, Андрій Нєбитов розповів про основні джерела виникнення корупції та ефективні шляхів її подолання в органах виконавчої влади, а також виокремив основні здобутки щодо протидії корупції у Головному управлінні.

У конференції взяли участь міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, ректор Національної академії внутрішніх справ Володимир Чернєй,  перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, заступник Голови Національної поліції України – начальник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе, радник Міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, голова Громадської спілки «Центр запобігання та протидії корупції»  Володимир Мартиненко.
 
Очільник поліції Київщини зазначив, що на сучасному етапі розвитку суспільства протидія корупції відіграє надважливу роль у формуванні правосвідомої держави. Беззаперечне дотримання антикорупційного законодавства правоохоронцями є запорукою формування позитивного іміджу як окремого правоохоронного підрозділу, так і поліції в цілому. «Ліквідація корупції – це руйнування схем, а не викриття окремих чиновників, місця яких швидко займають послідовники і процес повторюється. Це з’ясування причин і умов хабарництва та впровадження на законодавчому рівні запобіжних заходів, які не дозволять функціонувати корупційним  схемам», - додав Андрій Нєбитов.

З метою запобігання корупційним проявам, в Головному управлінні існує підрозділ, до повноважень якого входять виключно питання запобігання та виявлення корупції. Раніше ці функції виконували працівники кадрових підрозділів, які окрім своїх посадових обов’язків ще додатково виконували й функції відповідальних за реалізацію антикорупційних заходів»

Андрій Нєбитов окрему увагу приділив основним показникам діяльності підрозділу у питаннях запобігання корупції, а також основним проблемам, які негативно впливають на всебічну реалізацію антикорупційного законодавства. 

«231 кримінальне провадження щодо спроби дати хабар службовим особам вже відкрили цього року на Київщині.  Це втричі більше, ніж минулого року, а отже схильність громадян вирішувати питання «аргументами» в конвертах  і досі лишається актуальною», - розповів керівник поліції Київщини.

Наприкінці виступу Андрій Нєбитов підвів підсумок, що основним методом боротьби з корупцією є її профілактика.

Відділ комунікації поліції Київської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux