Правоохоронці Київщини припинили діяльність 36 гральних закладів та повідомили про підозру 5 організаторам  грального бізнесу 
Опубліковано 19 квітня 2021 року о 12:00

Організована група осіб створила мережу гральних закладів у місті Бориспіль. Фігуранти орендували приміщення, які облаштували для здійснення азартних ігор та видачі виграшів учасникам.

Приміщення фігуранти облаштували з використанням методів психологічного впливу, а саме відповідних кольорів інтер’єру, музики, місця для паління та сервісу з надання алкогольних та безалкогольних напоїв, а також необхідною комп’ютерною технікою. 

Викрили злочинну діяльність групи працівники слідчого управління поліції Київщини спільно з працівниками управління стратегічних розслідувань Київської області за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури. Встановлено, що організатором грального бізнесу був 38-річний чоловік, який діяв разом із 4 іншими особами віком від 20 до 36 років.

Діяли заклади у закритому режимі з дотриманням суворої конспірації, доступ до ігор могли отримати лише перевірені «клієнти» за попередньою домовленістю з адміністратором.  

Правоохоронці провели низку обшуків у приміщеннях ігрових залів та за місцем проживання фігурантів, де вилучили в якості речових доказів комп'ютерне обладнання та документи, що  підтверджують факт незаконного заняття гральним бізнесом.

Наразі слідчі за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури повідомили про підозру учасникам угруповання за ч. 3 ст. 28  ч. 1 ст. 203-2 (Незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей, вчинена групою осіб). Санкція статті передбачає штраф від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік. 

Крім того, правоохоронці відкрили понад 40 кримінальних проваджень за фактами зайняття гральним бізнесом, у межах яких провели понад півсотні обшуків, вилучили 458 одиниць ігрового обладнання та комп’ютерної техніки, готівкові кошти.

Шановні громадяни, поліція вкотре закликає повідомляти інформацію про діяльність нелегальних закладів азартних ігор на спецлінію «102». Анонімність гарантуємо!

Відділ комунікації поліції Київської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux