Поліція Київщини: обвинувальні акти щодо злочинного угрупування рекетирів-колекторів направлено до суду
Опубліковано 19 вересня 2018 року о 13:24

Троє чоловіків на чолі зі своїм «ватажком» систематично вимагали сплати заборгованості по кредитним зобов’язанням, погрожуючи боржникам насильством та вбивством. Їхній злочинний заробіток сягнув майже 1 млн. гривень.  

Досудове розслідування діяльності організованої злочинної групи, яка діяла на території столиці та області, тривало майже два роки. Працівники слідчого управління поліції Київщини провели кропітку титанічну роботу. Були призначені та проведені відповідні експертизи, опитані в якості свідків сотні громадян, визнані потерпілими від лиходіїв десятки людей.

Так,  28-річний житель Білої Церкви придумав злочинну схему заробляння грошей. Для реалізації свого задуму він зі своїх знайомих підшукав поплічників.

Чоловіки спільно зі своїм «керівником» створили фінансову установу – товариство з обмеженою відповідальністю, основним видом діяльності якої являвся фінансовий лізинг, інші види кредитування, надання інших фінансових послуг. Створене ТОВ слугувало прикриттям їхньої злочинної діяльності, де кожен учасник чітко виконував відведену йому роль.

Колектори підшукували боржників фінансових установ та викупляли їхні фінансові зобов’язання шляхом укладення договору факторингу, не повідомляючи про це самих боржників у встановленому законом порядку.

Потім зловмисники збирали особисту інформацію про боржників,  близьких родичів, знайомих та колег по роботі. Систематично телефонували з вимогами сплати заборгованості,  погрожуючи знищенням майна, вбивством чи заподіянням тяжких травм.

У салоні автівки, на якій пересувався ватажок, під час проведення обшуку поліцейські виявили та вилучили гранату РГД-5. Згідно результатів проведеної експертизи -   речовий доказ є боєприпасом, який придатний для здійснення вибуху.

Наразі кримінальні провадженні, відкриті за ч. 4 ст. 189 (Вимагання), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України направлені до суду, який визначить вину та покарання кожному учаснику злочину.

Відділ комунікації поліції в Київській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux