Поліція Білоцерківщини забезпечила дотримання публічного порядку під час проведення мирної акції мешканців села Чупира
Опубліковано 02 грудня 2021 року о 15:52

2 грудня поліцейські Білої Церкви здійснили охорону публічного порядку під час зібрання мешканців поблизу одного з сільськогосподарських підприємств. В подальшому акція продовжилась на трасі Київ – Одеса. У заході взяли участь близько 80 мешканців.

Публічний порядок забезпечували поліція діалогу та  групи реагування патрульної поліції Білоцерківського РУП та патрульні поліцейські

Нагадаємо, що влітку цього року на Білоцерківщині між двома підприємцями, одним із яких є громадянин Німеччини, виник конфлікт щодо права власності на землю та зерно. До поліції неодноразово надходили заяви за фактами незаконного вивезення зернопродуктів з території підприємства та проведення мирних акцій. Під час цих заходів правоохоронці забезпечували публічний порядок біля території установи. 

Слідчі встановили, що вказаний конфлікт у селі Чупира відбувається між колишнім цивільним подружжям, яке заснувало декілька сільськогосподарських фірм у 2005 році та має трьох спільних неповнолітніх дітей. У 2018 році іноземець звільнив цивільну дружину з посади генерального директора, однак жінка через суд у 2021 році повернула собі посаду, а також заснувала інше підприємство. Юридично ця фірма надавала в користування українсько-німецькому підприємству складські приміщення, де зберігалось 800 тон пшениці та 200 тон ячменю. 

Нині ж обидва учасники конфлікту вважають зерно своєю власністю, а тому будь-які спроби вивезти його зі складів сприймають як протиправні дії.

Поліція Київщини не підтримує жодну зі сторін конфлікту та наголошує, що питання, які стосуються визначення права власності на результати підприємницької діяльності сторони мають вирішувати в правовому полі.

Щодо зазначеної ситуації правоохоронці вже  відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 206 (Протидія законній господарській діяльності), ч. 2 ст. 190 (Шахрайство), ч. 3 ст. 185 (Крадіжка). Триває досудове розслідування.

Деталі за на наступними посиланнями:
1)https://kv.npu.gov.ua/news/Informacziya/zabezpechennya-publichnogo-poryadku-ta-vsebichne-ob-jektivne-dosudove-rozsliduvannya-cze-princzipova-pozicziya-policziji-kijivshhini-shhodo-situacziji-v-chupiri/

2)https://kv.npu.gov.ua/news/Informacziya/policzejski-biloji-czerkvi-zabezpechuyut-oxoronu-publichnogo-poryadku-poblizu-agropidprijemstva-sela-chupira/

Відділ комунікації поліції Київської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux