На Київщині розпочало роботу нове відділення поліції
Опубліковано 07 травня 2018 року о 16:28

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і глава Нацполіції Сергій Князєв відкрили Чайкинське відділення Києво-Святошинського відділу поліції Київської області. Відкриття відбулося сьогодні, 7 травня. Підрозділ обслуговуватиме майже шосту частину одного з районів Київщини – у передмісті столиці.

За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, відкриття нового відділення поліції є дуже важливим, адже йдеться про поліцейську функцію, як про якість життя кожної людини. Відтак глава МВС нагадав про відкриття відділу поліції у Станиці Луганській на Луганщині.

«Відкрили новий відділ поліції, за 200 метрів від лінії розмежування, де стріляють. Відкрили там поліцейську функцію для того, щоб там була функція безпеки, державного піклування про комфорт кожної людини. Тому що комфорт кожної людини – це не тільки комфортне житло, комфортна інфраструктура, але й думки про безпеку своєї сім’ї», – зазначив глава МВС України.

Він також додав, що відділення з 51 працівником поліції у штаті обслуговуватиме понад 50 тисяч осіб з прилеглих населених пунктів. Найближчим часом у відділенні з’явиться патрульна поліція, яка обслуговуватиме трасу і територію селища.

За словами глави Національної поліції України Сергія Князєва, Чайкинське відділення поліції є першим в Україні підрозділом, відкритим там, де раніше поліцейського відділку не було.

«Вперше за часи Незалежності ми відкриваємо відділ поліції, якого не існувало взагалі. Декілька днів назад ми відкрили новий відділ поліції в Станиці Луганській, за 230 метрів від лінії розмежування – між війною і миром. Тож сьогодні знаково, що ми відкриваємо новий відділ поліції у передмісті Києва – в новому населеному пункті, який виріс за останні роки в десятки і сотні разів», – зазначив Сергій Князєв.

За його словами, до сьогоднішнього дня цю територію з населенням від 30 до 50 тисяч людей обслуговував один дільничний офіцер поліції. Така робота не була ефективною, відтак було прийнято рішення про створення нового відділення поліції  у складі Києво-Святошинського відділу поліції Київської області. Більшість із працівників відділення є учасниками АТО.

«Поліцейська присутність у передмісті Києва збільшиться, відтак поліцейські набагато краще і ефективніше будуть робити свою роботу. Я дякую меценатам і думаю, що робота даного відділення поліції буде гідна похвали», – підкреслив глава Національної поліції України.

Глава Нацполіції вручив працівникам Чайкинського відділення ключі від трьох службових автомобілів, а також сертифікати на земельні ділянки – десятьом поліцейським-учасникам антитерористичної операції на сході України.

Нововідкрите відділення обслуговуватиме територію, що становить 15 відсотків Києво-Святошинського району Київської області. Фактична кількість населення на території, обслуговуваній Чайкинським відділенням поліції, становить близько 30 тисяч осіб.

Раніше територію, на яких розташовані села Петропавлівська Борщагівка та Чайки, обслуговувало Центральне відділення Києво-Святошинського відділу поліції з центром у с. Мила – за 17 кілометрів від цих населених пунктів. Штат нового відділення становитиме 51 посаду поліцейських.

Департамент комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux