Керував напідпитку та тікав від поліції: за спробу дачі хабаря водій з Броварщини відповідатиме перед законом
Опубліковано 18 січня 2022 року о 15:02

16 січня під час патрулювання у селі Погреби працівники наряду реагування патрульної поліції помітили автомобіль «Renault Megane», який  рухався з порушенням правил дорожнього руху. Вимогу інспектора про негайну зупинку водій проігнорував. Керманич лише збільшив швидкість та почав тікати.

Поліцейські одразу розпочали переслідування порушника, увімкнувши спеціальні синьо-червоні проблискові маячки та звуковий сигнал. За декілька хвилин автівку вдалося зупинити.

Під час спілкування з поліцейськими 35-річний водій поводив себе неадекватно.  Як з’ясувалось, керманич перебував напідпитку. Після проведення освідування правоохоронці в організмі правопорушника виявили 0,36 проміле алкоголю.

Аби інспектори поліції не складали на нього адмінматеріали, чоловік спробував «відкупитися». Правоохоронці попередили нетверезого водія про кримінальну відповідальність за давання хабаря, але це його не зупинило. Порушник продовжував наполягати, щоб поліцейські взяли у нього одну тисячу гривень, а потім поклав гроші до службового автомобіля.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження  за ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Окрім цього, правоохоронці склали відносно керманича три адміністративних протоколи за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння), за ст.122-2 (Невиконання водіями вимог про зупинку) та за ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом) КУпАП. 

Працівники поліції Київщини вкотре наголошують, що нехтування правилами дорожнього руху може призвести до трагедії! Будьте відповідальними водіями та дбайте про безпеку!

Відділ комунікації поліції Київської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux