АНДРІЙ НЄБИТОВ: 1332 тіла вбитих окупантами мирних громадян вже виявили на Київщині
Опубліковано 20 червня 2022 року о 14:08

«Для нас надзвичайно важливо, що керівництво Євросоюзу і інших цивілізованих країн приїжджає до нас в Україну і бачить на власні очі наслідки російської агресії. Зараз ми працюємо і з фахівцями Міжнародного кримінального суду і іншими іноземними експертами. Все це робиться для того, щоб світова спільнота могла на власні очі побачити, що таке цей «русский мир», - повідомив очільник поліції Київщини під час робочої зустрічі зі Cпеціальним представником Європейського Союзу з прав людини Еймоном Гілмором.

Андрій Нєбитов також відзначив, що з початку війни поліція Київської області зареєструвала вже більше 3 тисяч кримінальних проваджень, злочинів, які були вчинені безпосередньо армією російської федерації. Підслідність цих злочинів нині за службою безпеки України, втім, остільки Нацполіція - це найбільший правоохоронний орган, було прийнято рішення первинну фіксацію і документування цих злочинів полягала саме на слідчих поліції.

«На жаль, ми і досі знаходимо тіла вбитих людей наших українців, сьогодні це вже 1332 тіла і більшість з них вбито саме зі стрілецької зброї, або автоматична, або снайперська, або навіть останнє поховання – 7 людей страчені. У жертв були простріляні і коліна, і голова. Підкреслюю, що це цивільні люди. На жаль, маємо втрати і серед поліцейських – 3 офіцера у нас загинуло під час цієї війни, сім осіб поранені. Маю надію, що іноземні делегації і людям, які живуть в Європі будуть чітко розуміти, що російська федерація принесла в нашу країну агресію, вбивства і руйнування, тож винні у цих злочинах мають бути покарані» - зазначив Андрій Нєбитов.

Візит іноземної делегації мав на меті продемонструвати незмінність підтримки ЄС нашої держави в контексті захисту прав людини та притягнення до відповідальності винних у скоєнні воєнних злочинів в умовах повномасштабної війни російської федерації проти України.

Під час візиту Еймон Гілмор побачив руйнування, які відбулися в Ірпені та Бучі під час бойових дій, ознайомився із результатами роботи поліції, поспілкувався із потерпілими від російської агресії та запевнив, що Євросоюз докладе максимуму зусиль, аби винні у моторошних воєнних злочинах армії російської федерації були притягнуті до відповідальності.

Відділ комунікації поліції Київської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux