АНДРІЙ НЄБИТОВ: 100 тисяч осіб вже вивезено з окупації в Київській області
Опубліковано 30 березня 2022 року о 09:08

29 березня начальник поліції Київщини відвідав нещодавно звільнені від агресора села на Броварщині. Лук’янівка та Рудницьке тривалий час знаходились в окупації ворога і мирне населення зазнавало значних утисків від російських загарбників.

«Буквально вчора ці два населених пункти були звільнене Збройними силами України. Ми побачили ефективні результати діяльності наших військових. В селах лежить знищена техніка супротивника, танки, БМП, які розбиті вщент. Але попереду ще багато роботи, в тому числі для вибухотехніків, адже на території сіл лишились нерозірвані міни та боєприпаси ворога» - розповів Андрій Нєбитов

Сьогодні з постраждалих населених пунктів Броварського району вдалося вивезти 60 осіб, серед яких жінки, діти, люди літнього віку. Два автобуси цивільних доставили до безпечного місця. Нині громадянам нічого не загрожує.

Генерал відзначив, що евакуація проводиться з усіх місць Київщини, де відбуваються бойові дії, або міста знаходяться в окупації. Зазвичай людей вивозять через так звані «зелені коридори», коли військово-політичне керівництво держави домовляється з ворогом і вдається масово вивезти людей. Втім часто поліцейські та органи місцевого самоврядування організовують евакуацію виключно власними силами.

«Тільки в Київські області не менш як 100 тисяч людей вивезено з окупації. Це як загальним транспортом, якщо організовано місцевими органами влади, так і приватним транспортом. З Бучанського району та з Вишгородського йшли цілі колони цього автотранспорту і затори досягали 15 кілометрів, втім, ми з цим впорались. Ми працювали цілодобово і головне - врятували цих людей. Зараз звільнений Ірпінь, проводиться «зачистка», ми ж шукаємо громадян, які потрапили під завали й досі знаходяться в небезпеці. Водночас є люди, патріотично налаштовані та навіть не дивлячись ні на що, вони лишаються у своїх домівках та підвалах, тим людям ми намагаємось допомогти, ліками, водою, харчами, пальним» - зазначив очільник поліції Київщини.

Андрій Нєбитов відмітив, що сільські голови обох сіл знаходься на місцях і зі своїми людьми організовують роботу, безпеку і можливий побут для людей, які залишились в зоні бойових дій.

Окремо очільник поліції Київщини відзначив, що нині поліція посилено працюємо і по виявленню колаборантів, осіб, які допомагали військовим Російської Федерації окупувати міста та втановлювати там свої порядки. В Київській області вже порушено кілька кримінальних проваджень і злочинці будуть притягатись до кримінальної відповідальності.

Відділ комунікації поліції Київській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux