5 сучасних катерів для водної поліції Київщини: бізнесвумен Мітці Пердью підтримала правоохоронців
Опубліковано 12 липня 2023 року о 20:30

Сьогодні, 12 липня, у місті Українка, що на Київщині, відбулася церемонія вручення човнів, які призначені для забезпечення безпеки та правопорядку на водних просторах.   

Кожен із човнів названий на честь бійця Іноземного легіону — вони віддали своє життя у війні за Україну. Ендрю Петерс — США, Андреас Галоззі —Франція, Бенджамін Джорджио Галі – Королівство Нідерланди, Шуто Фукуяма – Японія, Сейдж Авалон Оʼдоннел – Австралія. Відданні, мужні, незламні воїни, які героїчно загинули за нашу землю під час запеклих боїв із ворогом.   

На церемонії були присутні спадкоємиця готелів Шератон, телеведуча, бізнесвумен Мітці Пердью, керівник поліції Київщини Андрій Нєбитов, Іноземний легіон ЗСУ та водний патруль. Також до заходу долучилися рідні загиблих героїв, які завітали на Київщину, щоб підтримати поліцейських та вшанувати памʼять своїх синів. 

«Ми дякуємо за міжнародну, матеріальну, емоційну підтримку, взагалі за підтримку українського народу у боротьбі із рашизмом у цій війні. Ми розуміємо, що кожного дня ми втрачаємо наших героїв, тому важливим елементом саме передачі і увіковічення пам’яті наших воїнів є іменування цих моторних катерів, які будуть використовуватися для служіння українському народу. Ці герої перебували в Іноземному легіоні Сухопутних військ України», — зазначив генерал. 

Човни побудовані вітчизняним виробником на кошти благодійниці. Комфортабельність, потужність, швидкість — їх першочергові характеристики.   

«Ми представляємо швидкісні катери, які дозволять ефективно виконувати поліцейські завдання – це не тільки профілактика адміністративних та кримінальних правопорушень, а й підтримка всіх сил безпеки, та найголовніше – рятування людей у будь-яких надзвичайних ситуаціях. Адже поліція повинна бути представлена всюди, у тому числі й на воді», — підкреслив Андрій Нєбитов.     

Мітці Пердью вже не вперше відвідує Україну, зокрема, Київську область. Цього разу вона підготувала особливий сюрприз, який вразив кожного – промова українською мовою.  

«Зараз для мене честь звернутися до всіх вас українською. Сьогодні ми почуємо про героїв, які народилися у різних країнах, але їх обʼєднувала спільна мета. Ці юнаки загинули в Україні від російської агресії. Ми памʼятаємо їх і щиро дякуємо. Наша вдячність їм безмежна», — повідомила благодійниця. 

Представник Іноземного легіону ЗСУ Девід Дотсон пліч-о-пліч служив із загиблими героями. Він брав участь у боях на Харківщині, де був поранений. Девід знає, що таке боротися та бути за крок від смерті. 

«Важливо відзначити, що багато тих, хто приїхав захищати Україну, вже ніколи не повернуться додому. Вони заплатили велику ціну за  найголовніше — свободу. Жодна людина і жодна нація не повинна битися самотужки, коли здійснюються загарбницькі дії. Ми всі маємо обʼєднуватися і боротися. Україна не починала цю війну, але вона її закінчить. І якщо ми всі легіонери можемо наблизити цю перемогу разом, нам є за що боротися. І нам є, дійсно, за що помирати. Дякую всім за те, що ви шануєте пам’ять всіх тих, хто загинув у боротьбі за Україну!», — зауважив боєць. 

Від команди гостей із США виступили відома ведуча Джулія Хаарт та Мейсон Гамлет, який передав поліцейським Київщини унікальне взуття. Бутси мають водонепроникну здатність, що допоможе правоохоронцям ефективно виконувати завдання при будь-яких умовах. 

Дякуємо всім, хто допомагає нашій країні у ці нелегкі часи. Шануємо наших іноземних гостів! Ефективна взаємодія і справжня підтримка — ось, що нас обʼєднує і надихає!

Відділ комунікації поліції Київської області  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux