На Київщині перед судом постануть організатор та учасники злочинної організації які вчиняли вбивства на замовлення
Опубліковано 17 лютого 2021 року о 14:11

Злочинна організація складалась з 7 осіб, які упродовж 2014-2019 років  вчиняли вбивства на території столиці та Київської області. 

Учасники угруповання діяли згідно заздалегідь розробленого плану. Метою діяльності злочинної організації було системне вчинення умисних вбивств на замовлення з корисливих мотивів. 

Організатор угруповання чітко розподілив ролі та функції між учасниками. Керівник спільно з координаторами розробляли плани вчинення злочинів, надавали вказівки іншим учасникам, фінансували безпосередніх виконавців злочинів, контролювали їхні дії, а також вживали заходів до конспірації протиправної діяльності. Свою діяльність зловмисники планували та проводили поетапно. Функціями інших учасників та безпосередніх виконавців злочинів, було отримання інформації про об’єкти злочинних посягань, шляхи підходу та відходу з місць вчинення злочинів, підшукування транспортних засобів, вогнепальної та холодної зброї, засобів зв’язку між собою, необхідних для вчинення умисних вбивств.

Так, на початку січня 2014 року зібравши інформацію, про спосіб життя приватного підприємця, зловмисники вислідкували на території Шевченківського району міста Києва, де нанесли йому одинадцять ударів ножем. Внаслідок отриманих травм потерпілий помер на місці злочину. 

Після вчинення цього вбивства злочинна організація не лише матеріально збагатилася, а й згуртувалася.
Також у с. Крушинка Васильківського району Київської області, група зловмисників з метою особистого збагачення розстріляли із вогнепальної зброї  директора ДП «Капарол Україна». Після чого останній помер на місці злочину.
Крім того, восени 2017 року, вже «досвідчені» зловмисники отримали інформацію про маршрути пересування та автомобіль позиція української лікарки, активістки, військовослужбовця, учасниці Революції гідності та війни на сході України Аміни Окуєвої та її чоловіка. Душогуби розмістились у прикритому місці лісосмуги селища Глеваха Васильківського району та дочекавшись автомобіль яким пересувалися потерпілі, здійснили 19 прицільних пострілів з нарізної вогнепальної зброї. Внаслідок цього Аміна Окуєва померла на місці, а її чоловік отримав тяжкі тілесні ушкодження.

На початку 2018 року зловмисники отримали чергове «замовлення» на умисне вбивство адвоката, який захищав інтереси постраждалих підприємців   Вони  прибули за місцем проживання потерпілого в м. Українка Обухівського району та дочекавшись приїзду потерпілого, застосували сльозогінну рідину та нанесли численні  удари ножем та битою. Однак, небайдужість перехожих, які зробили зауваження на шум, врятувала потерпілому життя - йому вдалося вирватися від нападників та втекти у під’їзд, обмежившись лише тяжкими тілесними ушкодженнями.
Ще одним «замовленням», яке отримали зловмисники у 2018 році, стало умисне вбивство начальника відділу реклами КП «Київській метрополітен». Замовнику вбивства заважала посадова діяльність жертви. Зловмисники вислідкували останнього в селі Святопетрівське Києво-Святошинського району та нанесли ножем три удари. Від отриманих травм потерпілий  помер на місці вчинення злочину.

Наразі працівники Слідчого управління поліції Київщини за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду.
Фігуранти обвинувачуються у вчиненні злочинів, передбачених ст. 115 (Умисне вбивство), 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). 

Максимальне покарання, яке їм загрожує – довічне позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Київської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux