Поліція Київщини затримала зухвалих зловмисників, які чинили збройний опір працівникам поліції
Опубліковано 08 грудня 2020 року о 14:06

Учасники організованої групи ґрунтовно підозрюються у вчиненні розбійних нападів на помешкання жителів столичної області. Під час поліцейської операції із затримання особливо небезпечних зловмисників двоє бійців КОРДу поліції Київщини отримали поранення, проте знешкодили та затримали організовану групу нападників. 

Викрили та задокументували злочинну діяльність організованої групи працівники Слідчого управління поліції Київщини спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ за силової підтримки Управління КОРД поліції столичної області.

Встановлено, що очолив злочинне угрупування 28-річний житель Баришівського району, він координував дії групи, підшукував об’єкти для нападів та розподіляв між учасниками групи кошти здобуті злочинним шляхом. Також, зловмисник брав безпосередню участь у нападах та збував викрадені цінності і речі.

Під час затримання злодій почав чинити активний опір працівникам поліції – намагався втекти, кинув у бійців КОРДу гранату та відкрив вогонь у бік правоохоронців. Аби знешкодити зловмисника працівники поліції у відповідь застосували зброю. Зловмисник отримав вогнепальне поранення ніг, також в результаті вибуху травм зазнав його подільник.

Під час огляду місця події працівники поліції вилучили низку речових доказів злочинної діяльності групи, серед них: пістолет та набої до нього, гільзи, уламки гранати, газові балончики, кайданки, рукавички, ножі, рації, викрутки, сокиру, балаклави. 

Також проведено ряд невідкладних обшуків за місцем проживання учасників групи. Там поліцейські вилучили автівку, номерні знаки, документи та техніку.

У порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримано трьох учасників злочинної групи, ними виявились мешканці Баришівського району 31, 29 та 28 років. Наразі троє учасників злочинного угрупування поміщені до ізолятору тимчасового тримання.

За фактом замаху на вбивство працівників поліції відкрито кримінальне провадження за ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

На даний час вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру за ч. 2 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення), ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

Найближчим часом суд обере запобіжні заходи затриманим.

Відділ комунікації поліції Київської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux