Операція «Перехоплення»: поліція Київщини затримала нападників, які підозрюються у розбійному нападі та замаху на вбивство
Опубліковано 10 серпня 2019 року о 11:14

Професійно та оперативно спрацювали працівники Управління карного розшуку поліції Київщини спільно зі своїми колегами з Києво-Святошинського відділу поліції. Про затримання двох нападників, один з яких в минулому працював в ОВС, повідомив керівник поліції області Андрій Нєбитов на своїй сторінці у Facebook.

Вчора, 9 серпня, о 18.15 год. на спецлінію 102 надійшло повідомлення від охоронця супермаркету, розташованого в селі с. Петропавлівська Борщанівка  про те, що до нього зврнеувся поранений чоловік і просить про допомогу. Зі слів потерпілого, стріляли у нього із травматичної зброї.

На місце події одразу прибув наряд групи реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група Києво-Святошинського відділу поліції.  Пораненого, а ним виявився 35-річний місцевий житель,було доправлено до лікарні, де йому медики діагностували  кульове поранення грудної клітини, живота та лівої руки.  

Працівники поліції швидко встановили свідків та автомобіль« Mitsubishi Pajero», на якому зникли нападники.

Для затримання автівки на території Київщини був введений оперативний план «Перехоплення».  

Вже за годину поліцейські зупинили розшукуване авто в Обухівському районі та затримали нападників у порядку ст. 208 КПК України. Ними виявилися двоє жителів Харківщини 62-ти та 51-річного віку, один з яких у минулому  мав відношення до служби в ОВС. Зараз вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Поліцейські відновили події того вечора. Як з’ясувалось, потерпілий  займався купівлею та продажем акцій, працював не офіційно. Остання операція була неуспішна і він заборгував 200 тисяч доларів своїм знайомим. Коли він йшов вулицею свого села, побачив цих чоловіків  біля автівки і підійшов до них. В цей час і стався на нього напад. Спочатку двоє чоловіків вирвали у нього пакет з ноутбуком, а потім один з них здійснив кілька пострілів у бік боржника і зникли на автомобілі.

За даним фактом відкрито кримінальні провадження  ст. 15 (Замах на злочин), ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство)  та за ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри зловмисникам. Міру запобіжного заходу для них обере суд.

Відділ комунікації поліції в Київській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux