За поданнями поліцейських підприємцям Київщини анульовано 58 ліцензій через продаж алкоголю та тютюну дітям
Опубліковано 23 листопада 2020 року о 16:49

«Відповідальність починається з мене» - під таким гаслом упродовж поточного року працівники ювенальної превенції поліції столичної області проводять рейди закладами торгівлі. Наразі вже задокументовано 154 факти незаконного продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім, що на 28 випадків більше, ніж у минулому році. 

Так, найбільше порушень правоохоронці зафіксували на Білоцерківщині – 33 факти, 24 у Києво-Святошинському районі, 16 правопорушень на Обухівщині. Непоодинокі випадки виявлені і в інших регіонах столичної області. 

За усіма фактами правопорушень поліцейські склали адміністративні протоколи за ч. 2 ст. 156 (Порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Штраф, передбачений законодавством, становить від 1700 гривень до 6800 гривень.  

З початку року підприємці столичної області сплатили штрафів на загальну суму майже пів мільйона гривень.

Крім того, за такі порушення торгівлі суб’єкту господарювання анулюється раніше видана ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Тож, поліцейські Київщини з початку року направили 154 подання до Державної фіскальної служби, де анульовано 58 ліцензій на продаж алкоголю та тютюну. 

На жаль, незважаючи на постійну профілактичну роботу поліції, штрафи, позбавлення ліцензій та здоровий глузд, несвідомі продавці не припиняють продавати «отруту» дітям. 

Як повідомила керівник відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності поліції Київщини Олена Косенко, такі рейди відбуваються на постійній основі, адже, попередивши продаж алкоголю та тютюну дітям, ми таким чином рятуємо їхнє життя та здоров’я.

Підполковник поліції зауважила, що вживання такої продукції завдає непоправної шкоди здоров'ю, спустошуючий вплив на психіку підлітків. Це, у свою чергу, також нерідко стає причиною агресивної поведінки дітей, вчинення протиправних дій, суїцидальних тенденцій.   

Поліція вкотре закликає громадян не бути байдужими, про всі випадки незаконного продажу алкоголю та тютюну повідомляти на спецлінію поліції «102». Анонімність гарантується. Бережіть дітей, вони – наше майбутнє.

Відділ комунікації поліції Київської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux