Упродовж тижня за порушення карантину поліція Київщини припинила діяльність 14 нічних закладів
Опубліковано 20 липня 2020 року о 17:27

За тиждень на території обслуговування поліція Київщини виявила 14 порушень вимог адаптивного карантину та за одним з фактів відкрито низку кримінальних проваджень.

На території Київської області тривають поліцейські заходи, під час яких правоохоронці виявляють порушення карантинних обмежень розважальними закладами та закладами громадського харчування.

Так, розважальний захід на річковій баржі, де людям надавались послуги із відпочинку на воді, відбувся з порушеннями публічного порядку та карантинних заходів.

Переобладнану баржу з відпочивальниками в ніч з 18 на 19 липня виявили працівники Вишгородського відділу поліції на території місцевої водойми.

Для розважальних заходів на баржі була встановлена апаратура, ілюмінація, меблі та облаштована кухня.  Всього на борту нараховувалось близько 300 осіб та обслуговуючий персонал.

Організатори своєю протиправною діяльністю порушили умови адаптивного карантину. Поліцейські оглянули судно та вилучили речові докази.

За даним фактом поліція відкрила 6 кримінальних проваджень, а саме за ст. 293 (Групове порушення громадського порядку), ч. 2 ст. 276 (Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту), ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням), ст. 356 (Самоправство), ст. 364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми), ч. 2 ст. 15 ст. 417 (Замах на порушення правил кораблеводіння) Кримінального кодексу України.

На даний час поліція встановлює коло осіб, причетних до організації діяльності нічного закладу на воді, що порушили правила адаптивного карантину та інші вимоги чинного законодавства.

Ще 13 порушень карантинних заходів поліцейські виявили у Києво-Святошинському, Броварському, Обухівському районах, у містах – Васильків, Вишгород, Українка, Біла Церква та селищі Бородянка.

За всіма фактами порушень вимог адаптивного карантину правоохоронці склали відносно власників та адміністраторів протоколи за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Їм загрожує штраф від 34 тисяч гривень до 170 тисяч гривень.

Зазначимо, що з початку карантинних заходів працівники поліції склали 841 адміністративний протокол за ст.44-3 КУПАП.

Профілактичні заходи тривають.

Відділ комунікації поліції в Київській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux