Стрільба в електропотязі Миронівка-Фастів: щоб втихомирити хуліганів стрілець воєнізованої охорони застосував вогнепальну зброю
Опубліковано 13 лютого 2019 року о 11:53

Троє чоловіків, добряче хильнувши оковитої, у вагоні електропотягу влаштували справжній дебош і намагалися проникнути до кабіни машиніста. Щоб втихомирити хуліганів стрілець воєнізованої охорони, який їхав до місця несення служби, був змушений відкрити вогонь з табельної зброї.  

На станції Карапиші троє пасажирів сіли до електропотягу Київ-Миронівка напідпитку – один з них того дня святкував своє 33-річчя. У вагоні вони вели себе неадекватно та нахабно, намагались проникнути до машиніста. Один з них, без вагомих причин, застосував екстрене гальмування, скориставшись системою «стоп-кран».

Працівник воєнізованої охорони у форменому одязі  намагався втихомирити компанію і зробив їм зауваження. Однак, реакція хуліганів була агресивною. Вони почали ображати нецензурною лайкою чоловіка, демонструючи свою  фізичну перевагу, погрожували побити його та забрати у нього зброю. Оцінивши реальну загрозу,  охоронник  дістав з кобури табельну вогнепальну зброю. Попереджаючи про намір її застосування, він здійснив попереджувальний постріл угору.

Але і це не зупинило нахабних пасажирів і боєць воєнізованої охорони спочатку вистрілив  самому «активному» нападнику, який накинувся на нього,  у ноги та ще здійснив три постріли у бік хуліганів. На пероні станції «Ольшаниця» на правопорушників чекали слідчо-оперативна група Рокитнянського відділення поліції та медики.

Поранені хулігани були доправлені до лікарні. 30-річний чоловік з вогнепальним пораненням грудної клітки та черевної порожнини знаходиться в реанімації, ще двоє його товаришів 31 та 33-річного віку з аналогічним пораненням грудної клітки перебувають у хірургічному відділення лікарні.

За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) та ст. 124 (Умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця) Кримінального кодексу України. Працівники поліції у якості речових доказів вилучили вогнепальну зброю системи «Наган», 5 гільз та 2 набої. Встановлюються усі обставини злочину. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції в Київській області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux