Представництво Європейського Союзу забезпечило криміналістичні підрозділи Київщини додатковим обладнанням
Опубліковано 08 жовтня 2021 року о 13:09

Сьогодні, 8 жовтня, заступник програмного менеджера ЮНОПС Олін Кертіс Блейз в межах проєкту ООН  «Підтримка реформ з розвитку верховенства права в Україні (ПРАВО/ПОЛІЦІЯ)», що фінансується ЄС, передав Головному управлінню поліції Київської області 14 універсальних криміналістичних валіз, які укомплектовані різноманітними засобами пошуку, виявлення, фіксації та вилучення різноманітної слідової інформації, а також комп’ютерне обладнання.

Очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов зазначив, що інвестиції в безпеку створюють позитивний клімат у будь-якому напрямку розвитку суспільства. 

«Співпраця поліції, ЮНОПС та ЄС є вкрай важливою, адже саме ваша допомога сприяє ефективній роботі правоохоронців. Саме огляд місця події та фіксація слідів злочину відіграють важливу роль у розкритті злочинів. Поліція Київщини має потужну криміналістичну лабораторію, а презентовані валізи підсилять криміналістичну складову територіальних підрозділів», - зазначив очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Олін Кертіс  Блейз подякував поліції Київщини за взаємодію та висловив сподівання щодо подальшої співпраці та ефективної роботи правоохоронців. Як розповів заступник програмного менеджера ЮНОПС, 20 років свого життя він присвятив роботі у правоохоронних органах США, зокрема у слідчих підрозділах, а тому на власному досвіді знає, наскільки важливим є використання сучасного обладнання для збору інформації, проведення експертиз під час розслідування злочинів.

«Для ЮНОПС велика честь співпрацювати з Національною поліцією України та виступати у ролі імплементуючого партнера у наданні саме практичної допомоги правоохоронцям для ефективного виконання своїх обов’язків», - додав заступник програмного менеджера ЮНОПС.

Обладнання буде надане територіальним підрозділам Київщини для використання у роботі криміналістів.

Начальник відділу криміналістичного забезпечення Олександр Малиш презентував присутнім комплектацію валіз та наголосив на тому, що їхній вміст сприятиме ефективній роботі криміналістів.  

Наприкінці зустрічі начальник підрозділу міжнародного поліцейського співробітництва Ольга Медвідь зазначила, що завдяки матеріально-технічній підтримці ЮНОПС ефективність роботи поліції Київщини покращується до європейського рівня.

Відділ комуніікації поліції Київської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux