Поліція Київської області розшукує групу нападників на адвоката
Опубліковано 12 червня 2019 року о 13:08

Проводиться комплекс слідчо-оперативних заходів для притягнення до відповідальності злочинців, які жорстоко побили правозахисника у м. Біла Церква 20 травня 2019 року на спецлінію поліції Київської області 102 надійшло ряд повідомлень про напад на правозахисника під час виконання ним своїх професійних обов’язків у м. Біла Церква.

На місце події прибула група реагування патрульної поліції Білоцерківського відділу поліції та встановила, що троє невідомих чоловіків жорстоко побили адвоката, після чого втекли. За даним фактом було розпочато досудове розслідування в рамках відкритих кримінальних проваджень за статтями 400, 399 та 388 Кримінального кодексу України.

Також вчора, 11 червня, слідчі додатково відкрили кримінальне провадження за статтею 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу  України. Поліцейські призначили ряд відповідних експертиз, допитали свідків і потерпілого. Вилучили відеозаписи з камер спостереження та долучили їх до матеріалів кримінального провадження. Проведеними заходами правоохоронці встановили особи нападників. Наразі з двома проводиться ряд слідчих дій.

Триває комплекс оперативних заходів для розшуку ще одного фігуранта. За місцем його реєстрації поштою надіслано повідомлення про підозру. Після затримання, за ухвалою суду, його доправлять до органів правосуддя для обрання міри запобіжного заходу.

Для прозорого та об’єктивного розслідування даного злочину, наказом Головного управління Національної поліції в Київській області від 11 червня 2019 року за фактом неналежного реагування на вчинені відносно адвоката злочини та їх розслідування, в ГУ НП призначено службове розслідування з одночасним відстороненням від виконання службових обов’язків на час його проведення двох заступників начальника Білоцерківського відділу поліції та начальника місцевого відділення поліції № 2.

Прокуратура змінила підслідність, відтепер слідчі заходи проводять працівники Слідчого управління поліції Київщини.

Шановні громадяни, якщо ви володієте інформацією щодо осіб, які скоїли даний злочин, та місце їхнього перебування, просимо повідомити про це до Головного управління Національної поліції в Київській області на спецлінію 102.

 Відділ комунікації поліції Київської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux