Поліція Київщини затримали адвоката та директора ТОВ, які намагалися «віджати» бізнес і заробити на цьому 5 млн. гривень
Опубліковано 28 березня 2019 року о 17:12

Оперативники Управління стратегічних розслідувань поліції Київщини спільно з працівниками слідчого управління та прокуратури області затримали осіб, які тривалий час здійснювали протидію законній господарській діяльності перевізника з метою вимагання та отримання майнових прав на перевезення автобусним маршрутом.

Як повідомив начальник Управління стратегічних розслідувань поліції столичної області  Андрій Ткач, це новий оперативний структурний підрозділ і створений саме для боротьби з організованою злочинністю – злочинними організаціями, кримінальними «авторитетами», «злодіями в законі».

Вкотре оперативники спрацювали блискуче: провели ряд оперативно-розшукових, слідчих дій і задокументували злочинну діяльність вимагачів.

Доведено, що кримінальний дует, 32-річний столичний адвокат та 60-річний директор одного з товариств, діяли безпринципно та цинічно, для  досягнення мети збагачення незаконно використовували усі можливі методи, сили та ресурси.     

Цього разу об’єктом злочинних посягань став один з перевізників столичної області, який надає послуги в сфері транспортних перевезень на території області, зокрема маршрут №772 Бузова-Київ.

Для блокування роботи пасажирських маршрутних перевезень зловмисники залучили представників громадського формування.

Ці «бійці» повинні були «паралізувати» роботу перевізника:  створювати конфліктні ситуації з водіями на зупинках громадського транспорту, проводити «акції», де закликати людей не їздити на автобусах даного підприємства, в зв’язку з їхньою  несправністю, а також псувати автобуси  шляхом підпалу. За пророблену «роботу»  злодії обіцяли гонорар у розмірі 100 тисяч гривень.

Правоохоронці затримали зловмисників в порядку ст. 208 КПК України при отриманні ними заяви про відмову від майнових прав на перевезення автобусним маршрутом.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії. Вирішується питання про оголошення підозри вимагачам за ч. 2 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Міру запобіжного заходу для них обере суд. 

Відділ комунікації поліції в Київській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux