Поліція Київщини притягнула молодицю до адмінвідповідальності за неправдиве повідомлення про зґвалтування
Опубліковано 15 лютого 2020 року о 14:30

На спецлінію 102 надійшла інформація про те, що жителька Обухівського району зателефонувала на Урядову «гарячу лінію» і повідомила, що її зґвалтував чоловік, а поліцейські відмовились приймати у неї відповідну заяву.

Однак, це повідомлення жодним чином не відповідало дійсності.  

Того дня 26-річна жителька села Красна Слобідка, що на Обухівщині, повідомила до поліції, що її цивільний чоловік вчиняє домашнє насильство, побив її та погрожував ножем. Від надання медичної допомоги жінка відмовилась.  

За вказаною адресою одразу  прибула група реагування патрульної поліції.

Там працівники поліції детально опитали заявницю щодо конфлікту зі співмешканцем, взяли у нею письму заяву. З чоловіком поліцейським не вдалося поспілкуватись, оскільки на той час його не було дома. За словами заявниці, він з дітьми поїхав до міста Обухів.

Встановивши, що жінці ніхто не загрожує, правоохоронці залишили помешкання. І в той час молодиця подзвонила на Урядову «гарячу лінію».

Цього разу до заявниці прибули група реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група та керівництво Обухівського відділу поліції. На той час чоловік вже повернувся додому. Під час проведення медичного освідування встановлено ступінь його сп’яніння - 0,20 проміле.  Відносно 46-річного чоловіка  винесено терміновий заборонний припис – упродовж 10 діб співмешканцю заборонено входити та перебувати  в місці спільного проживання.

Заявниця відмовилась від проходження медичного огляду і звернулась до поліцейських не розглядати її заяву щодо зґвалтування, оскільки такого не було.  І до працівників поліції, які прибули на виклик, жодних претензій не має.

За неправдиве повідомлення про правопорушення працівники поліції відносно молодої жінки склали адміністративний протокол за ст.  183 Кодексу України про адмінправопорушення. Стаття передбачає накладення штрафу від трьох до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Працівники поліції оперативно відреагували на неіснуючий злочин у той час, коли інші дійсно чекали на допомогу від поліцейських.  

Матеріали будуть направлені до суду для прийняття законного рішення.   

Відділ комунікації поліції в Київській області

    


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux