Поліцейські Київщини затримали іноземця за нанесення тяжких тілесних ушкоджень співвітчизнику
Опубліковано 02 квітня 2021 року о 15:46

Опівночі до поліції надійшов тривожний виклик з місцевої лікарні про те, що до них привезли чоловіка у важкому стані з численними пораненнями, який наразі перебуває в операційному відділенні. 

На місце події одразу прибула слідчо-оперативна група та по тривозі були підняті оперативники Бориспільського районного управління поліції. Нічний час та перебування потерпілого без свідомості не стали на заваді поліцейським у встановленні всіх обставин вчинення злочину.

Під час проведення розшукових заходів правоохоронці оперативно встановили обставини події, а також особу чоловіка причетного до вчинення злочину.

Як з’ясували поліцейські, двоє громадян Китайської Народної Республіки проживали та працювали в місті Бориспіль. Вони винаймали приміщення, де виготовляли напівфабрикати та були партнерами по роботі. 

В результаті конфлікту щодо розподілу грошей, один із партнерів схопив ніж для порубки м’яса та наніс тяжкі тілесні ушкодження іншому. В результаті сварки 31-річний чоловік отримав травматичну ампутацію трьох пальців лівої та одного пальця правої кисті, а також множинні рани ніг та голови. Після цього зловмисник залишивши колегу, який стікав кров’ю, зібрав свої речі у валізу та зник у невідомому напрямку.

На пошуки зловмисника були орієнтовані усі наряди Бориспільського районного управління поліції, а також Батальйону патрульної поліції.

Чітка взаємодія та співпраця поліцейських підрозділів Бориспільського гарнізону дала змогу вже вранці затримати правопорушника в міжнародному аеропорту «Бориспіль» під час спроби покинути територію України.
За допомогою перекладача зловмисник зізнався у скоєному та вказав місце знаходження знаряддя вчинення злочину, а також місце, де залишив автомобіль, на якому зник.

Іноземця затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Про затримання іноземця повідомлено МЗС України та посольство КНР.

За даним фактом слідчими Бориспільського районного управління поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. 

Поліція вкотре попереджає та закликає не застосовувати такі методи вирішення конфліктів. Адже скоєння злочину, тягне за собою кримінальну відповідальність. Будьте пильними, та бережіть себе.

Відділ комунікації поліції Київської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux