Поліція Київщини розслідує три факти застосування травматичної та холодної зброї, що сталися упродовж минулої доби
Опубліковано 27 червня 2020 року о 07:58

У місті Вишневе місцевий житель зухвало влаштував стрілянину. У Переяславі чоловік з ножем накинувся на перехожого, травмував йому гомілку. В обох випадках працівники поліції оперативно затримали зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України і вони знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання.  

Так, у Вишневому один з компанії чоловіків безпричинно, зухвало, ігноруючи оточуючих людей, здійснив кілька пострілів з травматичної зброї у  бік іншої компанії людей. Після чого втік зі зброєю з місця події. В результаті потерпілого доправлено до лікарні з вогнепальним пораненням ноги  та грудної клітки.

Працівники місцевого відділення поліції швидко встановили особу стрілка, влаштували засідку і затримали його за місцем проживання. У помешканні хулігана поліцейські виявили та вилучили колекцію різноманітної зброї. Також вилучено пристрій для відстрілу гумовими кулями, з якого ймовірно він стріляв у перехожого. Уся зброя направлена на проведення відповідних експертиз.    

У місті Переяслав вночі стався конфлікт між двома чоловіками. Перехожий напідпитку почав чіплятися до компанії, інший – намагався захистити людей від набридливого чоловіка кулаками. В результаті інциденту зловмисник наніс ножове поранення гомілки потерпілому.

На місце події оперативно прибули працівники патрульної поліції. Вони затримали нападника, у нього вилучено знаряддя злочину – ніж. Встановлено, що вміст алкоголю чолов’яги становив 2,6 проміле.  

За обома фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

 Ще один випадок застосування зброї стався у Таращанському районі. За невідомих обставин місцевий мешканець отримав тілесні ушкодження черевної порожнини та руки від стрільби з пристрою гумовими кулями. Працівники поліції встановляють обставини події.

Шановні громадяни! Не вирішуйте миттєві негаразди, конфлікти з використанням зброї! Будьте толерантними, будьте милосердними один до одного! Бережіть життя, здоров’я  своє та оточуючих!

Відділ комунікації поліції Київської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux